SV Ouderkerk verloor zondag van Diemen.
SV Ouderkerk verloor zondag van Diemen. pr

Ouderkerk verliest streekderby tegen Diemen

4 februari 2019 om 10:52 Sport/sport

OUDERKERK Waar een streekderby meestal garant staat voor spektakel en attractief voetbal, werd het zondag een matige vertoning In het duel tussen SV Ouderkerk en SV Diemen. Ouderkerk verloor thuis met 0-2.

Onder prima weersomstandigheden trapte pupil van de week Remco van 't Schip de wedstrijd in Ouderkerk af. Diemen is sinds lange tijd een geduchte tegenstander van Ouderkerk, waar de blauw-witte formatie van Pasteuning & Van der Horst het dikwijls moeilijk mee heeft.

Na goed doorzetten bij de achterlijn van Kai de Jong kreeg Laurens van Beek echter een dot van een kans in de 7de minuut. Maar hij miste voor open doel en schoot hoog over. Zes minuten later kreeg Ouderkerk het deksel op de neus. Goed en simpel combinatiespel leverde Diemen een doelpunt op, 0-1.

Ouderkerk zette vervolgens in het restant van de eerste helft meer druk, creëerde een paar kansen, die echter niet werden verzilverd. Diemen zocht uiteindelijk met een voorsprong op zak de thee op.

Waar Ouderkerk in de tweede helft druk moest uitoefenen om tot scoren te komen, zakte het verder weg op eigen helft. Een paar positie wisselingen en wissels, brachten echter niet het gewenste resultaat. Het werd een lauwe vertoning. Diemen wist de lat nog te treffen halverwege de tweede helft. In de laatste minuut werd de 0-2 via een uitbraak als eindstand genoteerd.

Conclusie is dat Ouderkerk de tweede seizoenshelft onder niveau is begonnen. Het mist de scherpte en honger naar de bal, alhoewel ook gezegd mag worden dat de inzet er wel is. Het ontbreekt aan scorend vermogen voorin en vanuit het middenveld kan weinig druk gebracht worden op de helft van de tegenstander.

Ouderkerk voert de rechter rij van 3C aan, een plek waar de ploeg niet thuis hoort. Met een uitwedstrijd bij koploper DCG op het programma wordt het een kunst om deze spiraal te doorbreken en niet (op termijn) in de gevarenzone te belanden.

Speler van de week is Friso Kaashoek, debutant Bryce Day speelde een goede wedstrijd.