Sv Ouderkerk (zondag).
Sv Ouderkerk (zondag). pr

Sv Ouderkerk speelt gelijk tegen ZSGO/WMS

25 maart 2019 om 11:31 Sport/sport

OUDERKERK Sv Ouderkerk heeft zondag een punt gehaald in het uitduel tegen ZSGO/WMS in Amsterdam. De wedstrijd eindigde in 2-2.

De tegenstander die in 1996 is ontstaan door een fusie tussen de beide in 1919 opgerichte ZSGO (Zonder Samenspel Geen Overwinning) en WMS (Wilskracht Maakt Sterk), viert volgende week het 100-jarig bestaan. Het werd zondag een spannend verjaardagspartijtje.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte naar aanleiding van de aanslag die vorige week maandag plaatsvond in Utrecht. Respectvol.

Het contrast tijdens de wedstrijd kon echter niet groter zijn. Met name aan de kant van ZSGO/WMS was het geschreeuw en gekakel niet van de lucht. Het geheel oogde daardoor onrustig en rommelig. ZSGO/WMS had zeker het eerste kwartier de overhand en Ouderkerk mocht de handen dichtknijpen dat het niet op achterstand kwam. Al in de 4de minuut was het bijna raak, maar met een briljante redding wist de Ouderkerkse goalie René de Jong zijn doel schoon te houden. De terugspringende bal belandde vervolgens met een pegel op de lat. Vijf minuten later hield de paal ZSGO/WMS van het scoren af en weer vijf minuten later miste één van hun voorwaartsen zelfs voor open doel.

En dan geldt een aloude wet: als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. In de 29ste minuut belandde uit één van de spaarzame Ouderkerkse aanvallen de bal bij Jay Day. Diens inzet werd tot tweemaal toe geblokkeerd door de keeper van ZSGO/WMS waarna de bal voor de voeten van Tom Straver belandde. 1-0 voor Ouderkerk. In de 35e minuut kreeg Ouderkerk door een overtreding van Desley Douglas een penalty tegen. 1-1 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Ouderkerk goed uit de startblokken en kreeg in de 51ste minuut zelfs hulp van de ZSGO/WMS goalie. Die verdedigde heel knullig uit en het was Thijs de Dood die de bal in het lege doel schoot. 2-1. Toen vervolgens ZSGO/WMS in de 58ste minuut met 10 man verder moest (rood na een grove overtreding op Mitchel Melissen) leek er zowaar een stunt in te zitten. Niet dus, want in de 73ste minuut werd het indirect uit een vrije trap uiteindelijk 2-2. De grensrechter van Ouderkerk appelleerde nog wel voor buitenspel maar dat mocht niet helpen. Tot het eind bleef het over en weer spannend. Ouderkerk speelde op de counter en was niet ongevaarlijk, maar ook ZSGO/WMS had in de 90 minuut nog een doelrijpe kans. Tot speler van de week werd gekozen keeper René de Jong.