SvO viert de 1-0
SvO viert de 1-0 Mark van 't Veer

Sv Ouderkerk lijdt opnieuw puntenverlies

7 november 2021 om 23:27 Sport Deel je nieuws

Het is een publiek geheim dat Sv Ouderkerk maar moeilijk tot scoren komt, dus coach Guido Licastro is zoekende. Dit keer met Ruben Kalkman in de spits. Door blessures van Mitchel Melissen en Durante Olsman moesten er nog meer noodgrepen worden gedaan met links op de vleugel Jerom Meester en op rechts Daan van Unen. Met het windje in de rug begon SvO aan de klus en was het in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij met een aantal reële scoringskansen, maar telkens bleek de Fortius-goalie een sta-in-de-weg. Ook werd nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Na het uitvallen van Wouter Kadijk in de 30e minuut vonden er enkele omzettingen in het team plaats. Roy la Grouw verhuisde naar de achterste linie en Quinten Drupsteen was de invaller op het middenveld. Er zat veel beweging in het team met regelmatig wisseling van posities waardoor Fortius geen grip op het spel kreeg.

De laatste vijf minuten voor de pauze leek het dan eindelijk te lukken maar de bal wilde er niet in. Aan inzet en werklust heeft het ook nu weer niet ontbroken. Ruststand 0-0.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Opnieuw kon SvO voorin maar moeilijk een vuist maken en met combinatie-voetbal in de beperkte ruimte vóór het doel van de tegenstander ging het steeds mis. Waarom het niet een keer proberen met een afstandsschot vraag je je dan af.

Fortius kon echter ook geen potten breken en het was tot de 60e minuut nauwelijks gevaarlijk geweest. Het kreeg echter steeds meer geloof in eigen kunnen zolang Ouderkerk de trekker niet wist over te halen. Hun tegenstoten werden gevaarlijker naarmate ook de SvO-verdediging, met een solide spelende Tim Baas aan het hoofd, steeds meer de middenlijn opzocht om de druk erop te houden. Goalie Dax de Wit hield de daardoor ontstane ruimte achter de verdediging extra in de gaten.

Eindelijk. Een prima voorzet vanaf rechts van Desley Douglas bereikte de ijverige Jerom Meester die vervolgens de bal in de 82e minuut in het doel van Fortius liep. (1-0)

Hiermee leek SvO de overwinning over de streep te trekken. Niet dus, want in de 92e (!) minuut belandde de bal uit een vrije trap van Fortius ongelukkig op het hoofd van Thijs de Dood, die daarmede Dax de Wit het nakijken gaf.(1-1)

Opnieuw puntenverlies voor SvO. Onnodig gezien de toch betrekkelijk zwakke tegenstand van Fortius. Daar hadden de Ouderkerkers écht meer tegenover moeten stellen.

Volgende week vrij en dan naar Vreeswijk in Nieuwegein.