Son in actie op het EK 2021 in Cadiz
Son in actie op het EK 2021 in Cadiz Yepa-photography

Son Weir naar WK Optimist-zeilen

Sport Deel je nieuws

Son Weir (13), Optimist-zeiler van Watersportvereniging Ouderkerkerplas, is na het zeilen van de landelijke kwalificatiewedstrijden in de top drie van Nederland geeindigd. Daarmee heeft hij zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap Optimist-zeilen deze zomer in het Turkse Bodrum. Na deelname aan het Europees kampioenschap vorig jaar, heeft de in Ouderkerk woonachtige Son hard getraind om dit nieuwe doel te bereiken. Hij begon de kwalificatiewedstrijden aan het begin van het seizoen goed, maar door een aantal valse starts, zogenaamde Black Flag Disqualifications, werd het tegen het einde nog flink spannend. Het laatste selecieweekend hield hij echter het hoofd koel en plaatste zich uiteindelijk samen met vier andere Nederlandse zeilers voor het WK Optimist. Hier gaan zij zich meten met de beste 268 Optimistzeilers uit 62 verschillende landen. De Optimist is een kleine eenmansboot die wereldwijd erg populair is onder de jonge wedstrijdzeilers. 

Son’s zeilcarierre begon op de Ouderkerkerplas bij de gelijknamige watersportvereniging. Na een start bij de reguliere zeillessen, sloot hij zich aan bij het wedstrijdteam van de Ouderkerkerplas, destijds onder leiding van de coaches Jurre de Zwart en Robin Becker. Via het regionale en landelijke circuit werd het Loosdrecht Talent Team van GWV de Vrijbuiter zijn thuisbasis. Het team traint het hele jaar door zowel in Nederland als in Spanje en Italie. Son is daarnaast nog steeds lid van Watersportvereniging Ouderkerkerplas.

Het Wereldkampioenschap is van 27 juni tot 7 juli en is te volgen via:  https://2022worlds.optiworld.org

Lijkt watersportfun (zeilen of windsurfen) jou ook wel wat?! Kijk dan op de website van de Watersportvereniging Ouderkerkerplas (www.WVOP.nl) voor de aankomende zomerkampen en trainingen. 

advertentie
advertentie