PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Horeca heeft vanwege de voorwaarden ‘dubbel gevoel’ bij openen terrassen

Overig
Foto: Eddie de Blieck
22 apr 2021, 16:01
Daan Kroone, voorzitter van KHN-Amstelland: "We zien de nu toegestane opening van de terrassen vooral als tussenoplossing."
Daan Kroone, voorzitter van KHN-Amstelland: "We zien de nu toegestane opening van de terrassen vooral als tussenoplossing."
AMSTELLAND

De horeca in Amstelland heeft het kabinetsbesluit om heropening van terrassen met ingang van woensdag 28 april onder voorwaarden toe te staan, met gemengde gevoelens ontvangen.  Dat stelt Daan Kroon, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ‘’We zijn blij dat we weer iets mogen doen. Maar het is de vraag of de opbrengsten tegen de kosten opwegen met de ieniemini bedrijfsvoering die wordt toegestaan. Dat is voor sommigen echt een dilemma. Er zijn dan ook zaken die met opening van het terras wachten tot er meer versoepelingen komen. Bovendien zijn er zaken die geen terrasmogelijkheid hebben of die vanwege hun product niets aan de toegestane opening tussen 12.00 en 18.00 uur hebben, zoals restaurants.” 

Daan Kroone opent net als andere horeca-ondernemers aan het Stadsplein in Amstelveen op 28 april het terras bij zijn zaak (Day Foodbar). ‘’Vanuit KHN gezien kan ik echter geen juichverhaal houden, want deze versoepeling is niet voor alle leden goed. We zien dit dan ook vooral een beetje als een tussenoplossing.“ De voorzitter van KHN-Amstelland ..