PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Arenapoort en Amstel III in beeld als mogelijke plek voor groot erotisch centrum

Maatschappelijk
Foto: Afbeelding van Erik Tanghe via Pixabay
15 okt 2021, 09:00
Het nieuwe erotische centrum moet onder meer een vervangende plek bieden voor raamprostitutie op de Wallen in Amsterdam.
Het nieuwe erotische centrum moet onder meer een vervangende plek bieden voor raamprostitutie op de Wallen in Amsterdam.
OUDER-AMSTEL

Bedrijventerrein Amstel III en de Arenapoort zijn twee van de acht gebieden die de gemeente Amsterdam op het oog heeft voor vestiging van een nieuw te bouwen erotisch centrum. Dit moet onder meer een vervangende plek bieden voor de raamprostitutie op de Wallen. Het beoogde centrum moet volgens het stadsbestuur een plek worden waar circa honderd sekswerkers met vergunning veilig kunnen werken. Dat moet gebeuren in een goede omgeving met horeca en erotisch en niet-erotisch entertainment. In Ouder-Amstel hebben de gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en Ouder-Amstel Anders zich eerder uitgesproken tegen de komst van een dergelijk erotisch centrum in de nabijheid van de gemeentegrens uit vrees voor overlast.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft de gemeenteraad in de stad via een brief op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen. Met het nieuwe erotische centrum wil Amsterdam een nieuwe, veilige werkomgeving garanderen voor van sekswerkers en overlast op de Wallen verminderen. Ook moet de verplaatsing van de raamprostitutie ondermi..