PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Waardering voor noodopvang bij Tante Kaatje; ‘We helpen zo goed als we kunnen’

Overig
Foto: Tante Kaatje
8 feb 2021, 16:55
De kinderen van de noodopvang bij Tante Kaatje doen met zelfgemaakte tollen een 'challenge' met juf Marre. Welke tol houdt het ’t langst vol?
De kinderen van de noodopvang bij Tante Kaatje doen met zelfgemaakte tollen een 'challenge' met juf Marre. Welke tol houdt het ’t langst vol?
OUDERKERK

De kinderopvang en scholen mogen met ingang van deze week met de nodige extra voorzorgsmaatregelen weer open na een sluiting tijdens de strenge lockdown van ruim zeven weken. Kinderopvang Tante Kaatje heeft in die periode in Ouderkerk noodopvang geboden aan kinderen van wie een of beide ouders cruciale beroepen hebben en aan kinderen met een moeilijke thuissituatie. Het ging om 90 verschillende kinderen per week met een maximum van 40 kinderen per dag. De manier waarop Tante Kaatje de noodopvang verzorgde, wekt waardering. ‘Samen met geweldige werknemers die zich enorm moeten aanpassen aan de veranderde situatie maakten zij er iets moois van,’ aldus een van de ouders. ‘Naast de ontzorging van de ouders met cruciale beroepen, namen zij ook begeleiding van schoolactiviteiten voor hun rekening.’

Tante Kaatje heeft vestigingen op drie locaties: in de Bindelwijk, de Amstelschool en Het Kofschip. Naast peuterklasjes in de ochtenden, biedt de organisatie ook dagopvang aan en buitenschoolse opvang. Net als tijdens de eerdere lockdown in het voorjaar was de reguliere opvang de afgelopen 7 weken gesloten, maar de instelling bood net als in het..