In verband met de werkzaamheden wordt de snelweg van 31 juli tot 10 augustus tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel afgesloten, net als alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West. Weggebruikers moeten rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan een uur. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open.

REGENWATERAFVOER Eerder werd in de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren al nieuw asfalt aangelegd op de binnenring van de A10 Noord. De werkzaamheden waren vervroegd in verband met het coronavirus. De werkzaamheden waren oorspronkelijk gepland in de periode van 3 tot 13 juli, maar konden dus al eerder uitgevoerd worden. Nu volgt het groot onderhoud aan de buitenring, richting Zaanstad en Coentunnel. Het asfalt wordt vernieuwd en voegen bij bruggen en viaducten worden vervangen. Ook wordt de regenwaterafvoer verbeterd en wordt de vangrail hersteld. Na deze hersteloperatie met dit deel van de A10 volgens Rijkswaterstaat weer jaren mee kunnen. De werkzaamheden gaan dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

RONDJE RING Van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 5.00 uur is de buitenring van de A10 Noord, richting Zaanstad en Coentunnel, volledig afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118) op de buitenring zijn afgesloten. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft open voor verkeer.

VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN Verkeer richting Zaanstad of Amsterdam-Noord wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort). Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten.

OVERBELASTING VOORKOMEN Hoewel het asfalt tussen knooppunt Watergraafsmeer en de aansluiting S114 niet vervangen wordt, is er in overleg met nood- en hulpdiensten toch voor gekozen ook daar de weg af te sluiten. Hiermee wil Rijkswaterstaat voorkomen dat de aansluiting S114 en Schellingwouderbrug overbelast raken en worden IJburg en Zeeburg zo goed als mogelijk bereikbaar gehouden. Verkeer naar IJburg en Zeeburg moet via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) rijden, of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg.

A8 Rijkswaterstaat voert ook op de A8 groot onderhoud uit. Van 12 juli tot 11 augustus is de A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam afgesloten voor verkeer. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op www.rws.nl/werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Zie ook het filmpje over de omleidingsroute via het 'Rondje Ring':


Rijkswaterstaat maakte ook dronebeelden van de werkzaamheden aan de A10 Noord die afgelopen voorjaar plaatsvonden. Zie: 


Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
Kaart met omleidingsroutes (Rijkswaterstaat).