Gemeentehuis Ouder-Amstel
Gemeentehuis Ouder-Amstel Gemeente Ouder-Amstel

Gemeente start met cursus ‘Hoe werkt de politiek?’

16 juli 2021 om 11:30 Politiek

OUDER-AMSTEL De gemeente begint maandag 6 september een cursus ‘Hoe werkt de politiek?”. Er zijn drie bijeenkomsten én er wordt een gemeenteraadsvergadering bijgewoond. Deelnemers aan de cursus leren hoe de lokale politiek werkt en hoe de beslissingen worden genomen. Meedoen is gratis.

De Ouder-Amstel samenleving is zeer divers. De gemeente vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus een afspiegeling is van de samenleving. Iedereen is dus welkom.

AANMELDEN Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij raadsgriffier Linda Moolenaar via raad@ouder-amstel.nl. Aanmelden kan tot en met maandag 30 augustus. Er is plaats voor maximaal twintig cursisten.

BIJEENKOMSTEN Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis, maar mochten op dat moment geldende coronamaatregelen het eisen, dan kan de cursus online worden gegeven. Data en onderwerpen: Maandag 6 september: Hoe werkt uw gemeente? Maandag 20 september: De gemeenteraad, kennismaken met raadsleden en wat doen zij? Maandag 4 oktober: Debatteren hoe doe je dat? Donderdag 30 oktober: Een raadsvergadering bijwonen, hoe werkt de raad?

advertentie
advertentie