De NEA Dames 1 werden vorig seizoen kampioen.
De NEA Dames 1 werden vorig seizoen kampioen. Aangeleverd

NEA Dames 1 neemt zwaar bevochten punt mee uit Amersfoort

20 november 2023 om 11:13 Handbal

OUDERKERK Zondag stond de uitwedstrijd tegen ASC uit Amersfoort op het programma voor de handbaldames van NEA. Een niet onbekende, maar ook geen makkelijke tegenstander. Het werd uiteindelijke gelijkspel.

“Voor vertrek werden we verrast met een traktatie voor onderweg door Sportcafé Bindelwijk en dit werd zeer gewaardeerd door de speelsters”, zo begint Ronald de Vries, de begeleider van het team.

“In Amersfoort kwamen we aan in een ongezellige koude hal en bleek ook de wedstrijdklok niet te werken. Inlopen bleek ook niet mogelijk dus een korte warming up voor de wedstrijd. Gestoken in de nieuwe, door Plus Vreeswijk gesponsorde shirts, waren we echter wel klaar voor een waarschijnlijk pittige pot handbal. We wisten we dat we scherp en alert moesten zijn voor hun snelle aanvallen. Maar helaas kwamen we snel achter met 2-0. Het was duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden.”

De Ouderkerkers pakten daarna de draad weer op en kwamen terug. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werd geknokt voor elke bal. De wedstrijd bleef gelijk op gaan en met rust stond NEA met 6-7 voor. 

TWEEDE HELFT

Duidelijk was dat de strijd nog lang niet gestreden was en in de tweede helft vochten beide teams dan ook een harde en sportieve strijd uit. “Jammer was dat de scheids in de tweede helft vond dat hij ASC wat moest gaan helpen en ons 2 minuten tijdstraffen gaf, terwijl hij overtredingen van de tegenstander niet bestrafte met tijdstraf”, aldus De Vries.

“Op een gegeven moment stonden we nog maar met vier speelsters op het veld en met 1 punt achter dachten we aan de kant dat het gebeurd was. Maar daar dachten de overgebleven speelsters in het veld anders over. De mouwen werden, spreekwoordelijk, opgestroopt en waardoor het spel potdicht stond en ASC het slecht uit kon spelen. Dit bracht het vertrouwen, waarbij de NEA dames langszij knokten. De einduitslag werd 13-13 was de einduitslag en een zeer verdiend punt behaald door hard te werken en te blijven geloven in een goed resultaat.

Door dit resultaat staat NEA op de vijfde plaats met vijf punten uit vier wedstrijden, met evenveel verliespunten als ASC dat tweede staat met zeven uit vijf. Koploper is VOS met acht punten uit vier wedstrijden.

Volgende week zondag speelt Dames 1 om 12.10 uur tegen Lotus in de Bindelwijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie