Cecillia van Dongen in actie terwijl ze een Nederlands record verbreekt.
Cecillia van Dongen in actie terwijl ze een Nederlands record verbreekt. eigen foto

Nederlands Kampioenschap die houdingen bij ASSV in Duivendrecht

17 september 2019 om 12:30 Overig

DUIVENDRECHT Van 12 september t/m 22 september is het Nederlands Kampioenschap drie houdingen (knielend, liggend, staand) luchtgeweer bij ASSV in Duivendrecht.

Schietsport is een activiteit waarbij iedereen (man of vrouw, jongen of meisje) onder gelijke omstandigheden in competitieverband een sportieve strijd kan aangaan.

Het is een activiteit die de deelnemers in staat stelt om zo goed te worden als zij zelf willen, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die ze erin willen stoppen. ASSV in Duivendrecht is een gemoedelijke schietsportvereniging met clubschutters, maar ook een zeer fanatieke wedstrijd schutters die in de top van de Nederlandse competitie zijn terug te vinden.

ASSV heeft een voortvarende en groeiende jeugdafdeling. Ze hebben de beschikking over een groot aantal tien meter banen die gekwalificeerd zijn voor de Nederlandse Kampioenschappen. Naast het organiseren van schiettrainingen en wedstrijden voor hun leden organiseren zij ook wedstrijden waar schutters uit heel Nederland en zelfs het buitenland op afkomen. Voor zowel nieuwe als bestaande leden heeft ASSV een opleidings - en trainingprogramma om alle schutters op een veilige en verantwoorde wijze aan de schietsport te laten deelnemen. Hiervoor hebben zij vier KNSA gediplomeerde trainers.

Bij luchtgeweer schieten schiet je met een luchtgeweer of luchtpistool (onder hoge druk opgebouwd met perslucht uit een duikfles of handpomp) met kleine kogeltjes op 10 meter afstand op een schijf. Deze schijf is verdeeld in ringen die de punten aangeven. Indien je het midden raakt levert dat 10 punten op. Het is dan ook de bedoeling om zo vaak mogelijk dat punt te raken.

Buiten de discipline staand, wordt er in Nederland ook nog liggend, knielend en 3 houdingen (20 schoten liggend, 20 schoten staand, 20 schoten knielend) geschoten. Tijdens het NK in Duivendrecht zijn inmiddels vier Nederlandse records verbroken.

advertentie
advertentie