Marathonwedstrijden 11 december

Overig Deel je nieuws

Voor de master marathonrijders was er weer volledig programma.

De Amstelbochters hadden er zin in en zorgden voor mooie wedstrijden. Bij de Masters 1 was het vooral Paul Kuijer die de aanval zocht, maar het werd hem niet gegund. Drie keer probeerde hij te ontsnappen maar werd steeds teruggehaald. “Why me?” zuchtte hij na afloop. Uiteindelijk finishte Paul op de 16e plek. Net vooraf gegaan door Auke Broex op 15. Stan Nelissen die weer een gedegen wedstijd reed, werd 6e.

De M2 was voor de Amstelbocht de “net niet” wedstrijd. Gijs de Nooij reed weer onwaarschijnlijk sterk. Hij perste er nog een sterke eindsprint uit, maar kwam op de finishfoto millimeters te kort. Jeroen Kolenberg reed een sterke wedstrijd en bekroonde dat met een 5e plaats terwijl Ron Brandse op de 17e plaats eindigde na een goede wedstrijd waarin hij echter net tekort kwam voor een topklassering. Henk Portengen is “still going strong” en eindigde op de 11e plek.

Soms heb je van die wedstrijden die net 30 seconden te lang duren zoals Ajax-Tottenham.

Bij de M3 en M4 was dat ook het geval. De beleving en strijd zat er volop in. Bij de M3 was het Philip Wagenaar die een geweldige wedstrijd reed en met een voorsprong de laatste ronde inging. Erik Evers stopte af, maar de streep lag net 150 meter te ver en Philip eindigde leeggestreden als 12e. Bart Gietema reed zuinig en sloop in het peloton mee naar voren om als 4e te finishen. Peter de Nooij werd 23e en Remco van Boekel eindigde als nummer 36. Zijn beste uitslag tot nu toe.
Bij de M4 was het opnieuw Kees Bosman die voortdurend sterk in de kop van het peloton meereed waar ook veel strijd werd geleverd. Ook voor hem duurde de wedstrijd 30 seconden te lang. Bij de bel lag hij nog tweede, maar in een poging een ontsnapping van zijn naaste belager in het algemeen klassement teniet te doen, moest hij te diep in zijn reserves tasten, liep daardoor een slechte laatste bocht en werd uiteindelijk twaalfde. 

Johan Boelrijk reed opnieuw in de punten. Hij krijgt de smaak te pakken en eindigde fraai als 22e. Martin van der Esch eindigde ook in de punten op een 28e plaats. Maar het was Arie Blijleven die bijna laconiek zijn rondjes meereed en met zijn elfde stek weer als eerste Amstelbochter over de streep kwam. Net voldoende om zijn eerste plaats in het tussenklassement te behouden.
Bij elkaar verzamelden de masters op deze avond 220 punten voor de Amstelbocht.

Marathonrijden: Het blijft een mooi spelletje!

advertentie