Afbeelding
Pixabay

Jubileumeditie traditionele Kerstloop in Amsterdamse Bos

26 december 2019 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN RODA ´23 en atletiekvereniging Startbaan houden op zondag 29 december de 25ste editie van de traditionele Kerstloop in het Amsterdamse Bos. Om 11.00 uur lossen wethouder Rob Ellermeijer (Sport) en Marco Kok van hoofdsponsor Kok Advies het startschot voor de recreatieve loop, waar elk jaar veel enthousiaste sporters aan deelnemen.

Start en finish van de Kerstloop bevinden zich zoals elk jaar bij het sportcomplex van RODA ´23 aan de Noorddammerweg. Daar is ook parkeergelegenheid.

De Kerstloop gaat door het Amsterdamse Bos. De korte aan- en afvoerwegen zijn tijdens de loop voor autoverkeer gedeeltelijk afgesloten.

Wie mee wil doen kan zich inschrijven voor een van de drie afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer of 2,5 kilometer. De kortste afstand is speciaal bedoeld voor kinderen.

Een grote groep vrijwilligers zorgt voor inschrijving, begeleiding op het parcours, verzorging onderweg en ontvangst na afloop. Alle deelnemers krijgen na afloop een gratis consumptie in de kantine van RODA. Daarnaast is er voor ieder een herinneringsmedaille, hebben met hun startnummer kans op prijzen en voor de snelste atleten zijn er bekers, bloemen en geldprijzen te verdienen. Dit alles dankzij de medewerking en ondersteuning van sponsoren.

De organisatie van de Kerstloop zorgt elk jaar voor een zo gezellig mogelijk evenement met een uitstekende begeleiding en professionele verzorging. Er is ook plaats voor een serieuze sportprestatie. Het parcours is exact gemeten. De registratie van finishtijden gebeurt met loopchips. Iedere deelnemer zal diezelfde dag nog op het internet-adres www.uitslagen.nl zijn finishtijden en klassering kunnen aflezen.

Voorinschrijven voor de kerstloop kan via https://inschrijven.nl/. Voorionschijve kan tot en met 26 december. De na-inschrijving is op 29 december van 9.30 tot 10.30 uur. De inschrijfgelden zijn bij voorinschrijving: 7 euro voor de 10 km afstand; 5 euro voor de 5 km en 3 euro voor de kortste afstand.

Het laatste nieuws over de kerstloop is te vinden op http://kerstloopamstelveen.nl/2017/. Op deze site vinden de deelnemers alle benodigde informatie en bovendien heel veel foto´s en video´s van eerdere kerstlopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie