Sporttalent Tobias Elshof uit Ouderkerk: ‘Schaatsen wordt steeds leuker als het beter gaat’

20 dec, 10:00 Overig
André Witkam
Tobias Elshof in het Thialf Stadion in Heerenveen.
Tobias Elshof in het Thialf Stadion in Heerenveen.

OUDERKERK De 15-jarige Tobias Elshof uit Ouderkerk begon op zesjarige leeftijd met jeugdschaatsen. Hij bleek talent te hebben en maakt inmiddels deel uit van de schaatsselectie in de regio Amsterdam. Hij heeft ook diverse goede resultaten geboekt op de sprintafstanden. “Omdat het schaatsen steeds beter ging, werd het ook steeds leuker,” vertelt hij.

Tobias woont in Ouderkerk en is lid van de plaatselijke schaatsvereniging De Amstelbocht. ‘’Ik kwam met de sport in aanraking omdat mijn moeder ook bij die vereniging schaatst. Toen ik zes jaar was  ben ik begonnen met jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan.” 

KUNSTIJS Vanwege de steeds warmer wordende winters schaatst hij vrijwel uitsluitend op kunstijs. “Toen ik 3 of 4 jaar was, heb ik nog wel op natuurijs gestaan, Maar ik kan me niet herinneren dat ik op de landijsbaan van De Amstelbocht geschaatst heb.” Hij is nog steeds lid van De Amstelbocht, maar schaatst niet meer mee met de vereniging. “Ik maak nu deel uit van de selectie van de Baanvereniging Groot Amsterdam, waarin de beste rijders van schaatsclub in de regio zitten.”

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.