Wethouder sport, Barbara de Reijke en Anky de Korne van Eigen Haard hebben de jeu de boulesbaan geopend.
Wethouder sport, Barbara de Reijke en Anky de Korne van Eigen Haard hebben de jeu de boulesbaan geopend. pr

Ouderkerk heeft nieuwe Jeu de Boulesbaan

24 maart 2021 om 13:30 Overig

OUDERKERK Vorige week woensdag 17 maart, is de Jeu de Boulesbaan in Ouderkerk officieel geopend namens wethouder sport, Barbara de Reijke en manager Eigen Haard, Anky de Korne.

Vanuit de inwoners van het Rembrandt van Rijnpark was de wens om naast de bekende Axel Koenders Fitpark nog een sportieve locatie te hebben, hieruit kwam het initiatief voor een Jeu de Boulesbaan. Eigen Haard en Coherente hebben dit toen samen opgepakt.

Tijdens de opening werd er fanatiek gestreden tussen beide partijen. Nadat beide goed opgewarmd waren ging het er fanatiek aan toe en wilde zij eigenlijk niet meer stoppen. Vanuit de buurtbewoners werd er nieuwsgierig en enthousiast meegekeken.

“Er is nog veel meer grond in Ouder-Amstel die gebruikt kan worden voor ontmoeting tussen mensen en sport”, aldus Anky de Korne. Vanuit Coherente is er eveneens veel enthousiasme “Nu kan een Jeu de Boules vereniging in Ouderkerk niet meer uit blijven.” Ook Barbara de Reijke is blij met de komst van de Jeu de Boulebaan. “Met de komst van een Jeu de Boulesbaan is er meer keuze op het gebied van sport in Ouderkerk. En dat dit bijdraagt aan meer bewegen voor jong en oud, wat juist in deze tijd ook erg belangrijk blijft.”

De Jeu de Boulesbaan is gerealiseerd door de Rabobank clubsupport, Stichting Coherente en Leurs Zand en Grindhandel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie