Afbeelding
Pixabay

Duivendrechtenaar Ross Bekkering klaar in Tokio

28 juli 2021 om 10:29 Overig

TOKIO (ANP) Het is de Nederlandse 3x3 basketballers, onder wie Ross Bekkering uit Duivendrecht, op de Olympische Spelen niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finales. Ze moesten dinsdag 27 juli met 21-19 hun meerdere erkennen in Rusland.

Nederland stond de hele wedstrijd achter, maar wist in de slotfase nog bijna langszij te komen. Met nog 17 seconden op de klok maakten de Russen het via Ilia Karpenkov af met een lay-up.

De Nederlandse ploeg begon matig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 4-0-achterstand aan. Pas na bijna 2 minuten deed Oranje wat terug via Dimeo van der Horst.

Bij een achterstand van 15-10 liet Ross Bekkering twee vrije worpen onbenut. De Russen liepen uit naar 17-11, maar Oranje kwam zowaar terug tot 17-15. Met nog een halve minuut te gaan verkleinden de Nederlanders de marge zelfs tot één, maar de hoop op een zege was van korte duur.

Bij 3x3 basketbal duren de wedstrijden 10 minuten, zuivere speeltijd. De wedstrijd is ook afgelopen als een ploeg 21 heeft gemaakt.

Eerder op de dag verloor de Nederlandse ploeg al van Letland, waardoor directe plaatsing voor de halve eindstrijd werd misgelopen. Nederland wist van de acht gespeelde wedstrijden de helft te winnen. Behalve Van der Horst en Bekkering bestaat de Nederlandse ploeg uit Arvin Slagter en Jessey Voorn.

Het 3x3 toernooi wordt vandaag, woensdag, al afgesloten. De sport staat voor het eerst op het olympische programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie