Buitensportpark in Ouderkerk bij de feestelijke opening in 2019.
Buitensportpark in Ouderkerk bij de feestelijke opening in 2019. Naomi Heidinga

Plan voor aanleg calesthenicspark en skatebaan in Duivendrecht

Overig

DUIVENDRECHT Het college van B en W van Ouder-Amstel wil de initiatieven voor aanleg van een calesthenicspark en een skatebaan in Duivendrecht verder gaan uitwerken. Het college heeft deze twee gekozen uit vier initiatieven die eind mei werden gepresenteerd voor invulling van het budget voor realisatie van buitensportvoorzieningen in Duivendrecht. In het calesthenicspark komen toestellen voor lichaamsoefeningen. In het vervolgtraject gaat het gemeentebestuur onderzoeken welke locatie geschikt is. Ook wordt er een participatietraject gestart om te kijken hoe dit initiatief vormgegeven kan worden.  

Het geld dat nodig is voor het realiseren van een buitensportvoorziening in Duivendrecht was al bij het vaststellen van de Sportnota (2017) en de Speelnota (2019) beschikbaar gesteld. Inwoners werden vervolgens opgeroepen een initiatief in te dienen, waarbij Coherente het proces begeleidde. 

Begin 2021 waren er in totaal vier initiatieven die eind mei aan het college zijn gepresenteerd. Het ging om een funbox, een stormbaan, een calesthenicspark en een skatebaan. Het college heeft er nu voor gekozen om de laatste twee nader uit te werken. B en W stellen daarbij voor om een combinatie van het skatepark en het calesthenicspark verder uit te werken. 

advertentie