Gustavo Rota runt het bedrijf samen met zijn zoon Gianni. “Onze droom is werkelijkheid geworden.”
Gustavo Rota runt het bedrijf samen met zijn zoon Gianni. “Onze droom is werkelijkheid geworden.” Naomi Heidinga
ZAKELIJK

Padel mate Club in Amstelveen: grootste padellocatie in Noord-Holland

19 september 2022 om 14:49 Overig

AMSTELVEEN In slechts een aantal maanden tijd is een voormalige bouwmarkt aan de Grutterij in Amstelveen omgetoverd tot en de grootste padellocatie in Noord-Holland. Met vijf indoor - en vier indoor banen biedt Padel Mate Club een antwoord op de groeiende vraag naar padelbanen. “We zagen dat er een schreeuwende behoefte was aan padelbanen in Amstelveen,” aldus Gustavo Rota, die het bedrijf samen met zijn zoon Gianni runt. “Onze droom is werkelijkheid geworden.”


EXPERTISE Op vrijdagmiddag is het druk bij Padel Mate. Alle banen zijn bezet. Liefhebbers van de sport weten de nieuwe padellocatie al goed te vinden. Knap, want Padel Mate Club is pas sinds 30 augustus geopend. “We krijgen heel positieve reacties van de gebruikers van onze banen.” Padel Mate Club is onderdeel van Padel Mate, een bedrijf dat de Spaanse padelbanen naar Nederland brengt. In Spanje behoort padel tot één van de grootste sporten naast voetbal. De sport wordt op iedere hoek van de straat gespeeld. Het spel wordt in teams van twee op een baan met glazen wanden gespeeld. Net als bij tennis mag de bal één keer stuiteren op de helft van de tegenstander voordat hij naar de overkant gespeeld moet worden. Padel is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. “De expertise die men in Spanje heeft opgebouwd met het aanleggen van padelbanen, passen we hier in Nederland toe.”

PASSIE Dat is ook in Amstelveen gebeurd. De sportlocatie is ingericht vanuit een passie voor de sport. Gustavo hoopt dat diezelfde passie bij Amstelveners op te wekken. “Sporters kunnen hier 24/7 terecht. Onze sportlocatie is onbemand, maar we zijn niet onpersoonlijk! We willen hier graag een padel community creëren voor elke leeftijdscategorie, waar je na het spelen ook even bij kunt praten met jouw ‘mates’ met koffie of een biertje.”

SPORTWEEK Een baan reserveren doe je eenvoudig via een app. Tijdens de Nationale Sportweek (16 tot en met 25 september) is het uurtarief 15 euro. In die week worden allerlei activiteiten georganiseerd om sporten en bewegen te promoten. Padel Mate Club doet ook mee, in samenwerking met Amstelveen Sport. “In die week is ons centrum ’s ochtends geopend voor middelbare scholieren. We organiseren clinics en ze kunnen kennismaken met de sport.” Rota wil met zijn sportcentrum graag iets terug doen voor Amstelveen. “AmstelveenSport doet er alles aan om mensen in beweging te krijgen. Ik onderstreep dat doel volledig.”

BEDRIJVEN Niet alleen particulieren kunnen bij Padel Mate Club terecht. “Ook instellingen en bedrijven kunnen bij ons banen huren, evenementen en activiteiten organiseren!” Op 23 september wordt Padel Mate Club officieel geopend. Meer info: padelmateclub.nl/nationale-sportweek-in-amstelveen/

Zie ook: padelmateclub.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie