Een deel van de jeugd ging afgelopen weekend op kamp.
Een deel van de jeugd ging afgelopen weekend op kamp. Amstelbocht

De Amstelbocht-jeugd trapt seizoen af met schaatskamp

3 oktober 2022 om 16:27 Overig

OUDERKERK Bij IJsclub De Amstelbocht is afgelopen weekend het nieuwe schaatsseizoen gestart met het traditionele Jeugdkamp. 

Voor de kinderen uit de hoogste schaatsgroepen uit de zaterdag-jeugd en voor de vrijdag-junioren wordt elk jaar een schaatskamp georganiseerd met ruimte voor diverse sport- en spelactiviteiten en, natuurlijk, de eerste ijsdag van het seizoen. Zaterdagmiddag werd er gestart met klimmen in het Klimbos in het Amsterdamse Bos. Onder leiding van ervaren instructeurs kon de jeugd diverse parcours met verschillende moeilijkheidsgraden afleggen. Het weer speelde enorm goed mee, ondanks de aanvankelijk wat sombere voorspellingen was het een prachtige zonnige herfstdag. Bij terugkomst in het clubhuis aan het Molenpad werd er eerst gegeten en waarna een interactieve quiz volgde waar de kinderen fanatiek aan meededen. En natuurlijk werd de avond afgesloten met het traditionele kampvuur. De volgende ochtend vertrok de hele ploeg naar de ijsbaan in Haarlem voor de eerste schaatsdag van het seizoen. Onder leiding van Amstelbocht trainers Frank en Eveline werden de eerste schaatsmeters weer afgelegd. “Het beloofd weer een mooi seizoen te worden”, aldus de schaatsclub.

Ook dit jaar is er weer erg veel belangstelling voor het jeugdschaatsen voor kinderen in de basisschool leeftijd op de zaterdagmiddag van 16.50 tot 17.50 uur op de Jaap Edenbaan. Zelfs zoveel dat de club start met tien verschillende groepen ingedeeld naar leeftijd en niveau. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar dus lijkt het je leuk om te komen schaatsen dan kan je je aanmelden via amstelbocht.nl, maar wees er snel bij want vol is vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie