Het Showdown toernooi.
Het Showdown toernooi. Henk Peter Blok

ASSV viert 75-jarig jubileum: ‘een weekend met Showdown toernooi’

17 april 2023 om 11:00 Overig

DUIVENDRECHT Onder de ‘rook’ van het dorp Duivendrecht, gelegen in een delta van spoor- en metrolijnen, ligt het prachtige clubgebouw van de Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging (ASSV). Een club voor van oudsher spoorwegmedewerkers. De vereniging zetelt hier sinds 2006, maar is alweer 75 jaar geleden opgericht (1948). Alle reden om een jubileum te vieren en aangezien het clubgebouw in Ouder-Amstel ligt, was ter er ten gevolge van de feestelijkheden een uitnodiging van de afdeling Showdown voor burgemeester Joyce Langenacker. 

Door Henk Peter Blok

ASSV kent tien afdelingen waarin door negen afdelingen sporten worden aangeboden: biljarten, darten, handboogschieten, klaverjassen, line dance, schietsport, showdown, sjoelen en tafeltennis. Alle afdelingen organiseren gedurende het jubileumjaar (2023) een feestelijke activiteit. Zo was er afgelopen weekend vanuit de afdeling Showdown een groot toernooi georganiseerd, waarbij verenigingen uit het hele land (en zelfs België) waren uitgenodigd om aan dit tweedaagse evenement mee te doen. De afdeling Showdown van ASSV bestaat bijna 25 jaar en heeft 55 leden (leeftijd 18-80 jaar), allen afkomstig uit de regio. Showdown is een sport die wordt beoefend door visueel gehandicapten en wordt ‘blind’ gespeeld, de spelers dragen een blinddoek. Het spel laat zich het beste vergelijken met tafeltennis. Twee spelers aan een tafel, en dan bij elkaar proberen in een net te scoren met een balletje. Het geluid van de bal is bepalend voor de spelers.

LET THE GAMES BEGIN

Voorafgaand aan het toernooi, of beter als afslag van het evenement, sprak onze burgemeester de zaal met sporters en bestuurders toe, een kleine honderd in totaal. Ze feliciteerde hen allen met het jubileum en had zich verdiept in het spel door even de historie weer te geven van Showdown. Namens Ouder-Amstel waren er bloemen en Ouderkerker koekjes (bakkerij Out, red) voor het bestuur van de afdeling Showdown. Met de woorden: “Let the games begin”, mocht Joyce Langenacker zelf de eerste bal afslaan. Na een korte demo van ervaren spelers werd de voorzitter van de gemeenteraad geblinddoekt om gewapend met een batje de eerste ballen slaan, en ze wist zo waar te scoren. Hiermee was de jubileumactiviteit succesvol gestart. Een weekend met een Showdown toernooi.

Door het grote aantal spelers (44 deelnemers) werden de single wedstrijden in 5 poules ingedeeld met ieder hun eigen winnaar: poule A werd gewonnen door Arjan Tool uit Enkhuizen, in B door Mitchel Snel uit Heemskerk, poule C door Max uit Purmerend, poule D door Kurt Lamber uit Antwerpen en Poel E door Kris Delhof ook uit Antwerpen, Kris had het hoogste doelsaldo.

Voor de vereniging ASSV volgen de komende maanden nog een aantal jubileumactiviteiten. Belangstellenden zijn zeker welkom (zie website voor het schema). Overigens is het gebouw van ASSV in de avonden beschikbaar voor clubs die nog ruimte zoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie