Afbeelding
sv Ouderkerk

sv Ouderkerk moeizaam naar het einde

27 mei 2019 om 10:20 Sport

OUDERKERK Het seizoen 2018-2019 zit er op. Sv Ouderkerk moest voor het laatste competitieduel naar Heemstede waar HBC de tegenstander was. HBC was al kampioen en Ouderkerk veilig.

De wedstrijd had dan ook net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan, maar dat had HBC nooit goed gevonden. Die grepen de wedstrijd namelijk aan om na afloop het vorige week tegen Zwanenburg behaalde kampioenschap nu echt te vieren, tezamen met hun tweede elftal dat ook kampioen is geworden. En dan te bedenken dat HBC vorig seizoen nog vierde klasser was en toen ook al kampioen werd.

Over de wedstrijd zelf valt niet veel positiefs te vertellen. Coach Jules Pasteuning, druk gebarend en met stemverheffing, probeerde zijn spelers vanaf het beginsignaal aan de praat te krijgen. Dat lukte niet erg. Binnen tien minuten keek sv Ouderkerk namelijk al tegen een 2-0 achterstand aan.

In de 32ste minuut scoorde HBC opnieuw en leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist sv Ouderkerk binnen vijf minuten het weer spannend te maken. Door Kaj de Jong en Daan Gehrels (penalty) was de ruststand 3-2, in het voordeel van HBC. De meegereisde supporters van sv Ouderkerk zagen het toen wel weer zitten, maar die hoop was een kwartier na rust alweer vervlogen en stond de 5-2 voor de thuisploeg op het scorebord. Het werd uiteindelijk 6-3 voor HBC. Het doelpunt voor sv Ouderkerk kwam na goed combinatiespel op naam van Daan Gehrels. Die overigens zijn laatste wedstrijd speelde voor sv Ouderkerk 1, evenals keeper René de Jong en aanvaller Kaj de Jong. Deze twee gaan hun geluk beproeven bij respectievelijk Jos/Watergraafsmeer en Ajax.

Diezelfde Kaj de Jong werd tot speler van de week gekozen. Keeper René de Jong was overall de beste dit seizoen en ging er met de gouden schoen vandoor. Zoals gezegd snakte sv Ouderkerk naar het einde van deze competitie. Met zes overwinningen, zes gelijke spelen en liefst twaalf nederlagen werd het een tiende plaats in de eindrangschikking. Duidelijk is dat daarmee de eerder uitgesproken doelstelling (eindigen
bij de eerste vier en een periodetitel) niet is gehaald.

Al met al een teleurstellend seizoen, zo lieten de supporters blijken. 'Volgend jaar zal volgens hen echt uit een ander vaatje moeten worden getapt. Er is werk aan de winkel, zowel voor als achter de schermen. Zo'n mooie club verdient gewoonweg beter', aldus de morrende supporters.

Rob van 't Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie