Nicole van der Spek en Roger Klaassen, secretaris en voorzitter van WV Ouderkerkerplas
Nicole van der Spek en Roger Klaassen, secretaris en voorzitter van WV Ouderkerkerplas Bart de Zwart

Zeil- en surflessen op de plas

25 maart 2018 om 17:22 Sport/sport Deel je nieuws

Wij gaan de plas weer op! Voor leden van watersportvereniging Ouderkerkerplas (WVOP) een net zo beladen term als ‘It giet oan!’ voor de schaatsers. Binnenkort gaat de plas weer open voor de watersport.

Watersportseizoen 2018
“De afgelopen maanden hebben we weer met plezier de plas overgedragen aan de duizenden vogels die er jaarlijks overwinteren”, aldus Roger Klaassen, voorzitter van WVOP. “Maar vanaf 15 april is het weer de beurt aan onze zeilers en surfers om te genieten van dit unieke plekje. De inschrijvingen voor de lessen, trainingen en watersportkampen zijn inmiddels geopend”.

Zeil- en surflessen jeugd
Vanaf begin mei zijn er voor kinderen van 8 t/m 17 jaar zeil- en surflessen in verschillende klassen: Optimist, Laser Pico, Laser 4.7, kielboot en surfen. De lessen zijn op de vrijdag, zaterdag of zondag. Bij goed gevolg kan een CWO-diploma worden gehaald.

Gratis Clinic Optimist zeilen
“Op zondag 22 april organiseert we voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een gratis Clinic Optimist zeilen van twee uur” vertelt Nicole van der Spek, secretaris van de vereniging. “De kinderen kunnen dan zelf ervaren hoe leuk en cool zeilen in een optimist is". 

Wedstrijdteam zeilen jeugd
Ook dit jaar kunnen jeugdige zeilers die van zeilen hun sport willen maken zich aanmelden voor het wedstrijdteam van WVOP. Het team traint op de woensdag en neemt deel aan de regionale Combi-wedstrijden.

Watersportkampen
“Ook in 2018 organiseren we in de eerste en laatste week van de zomervakantie watersportkampen voor kinderen van 8 t/m 15 jaar” aldus Nicole. Gedurende drie dagen (9-17 uur) komen de kinderen in aanraking met verschillende watersporten. ”Maar bovenal gaat het ook om gezelligheid en nieuwe vrienden maken!”

Instaptraining Laserzeilen volwassenen
Nieuw dit jaar zijn de instaptrainingen Laserzeilen voor volwassenen. Roger: “er zijn veel volwassenen die in het verleden gezeild hebben, maar weer op weg geholpen willen worden. Dat kan met onze Lasertraining van drie avonden. Doel is dat de zeilers na de training met vertrouwen weer zelfstandig kunnen zeilen. Met ons unieke concept kunnen zij dit doen in onze Laser verenigingsboten en daarmee ook deelnemen aan de Lasercompetities op de dinsdag- en donderdagavond.
Ook zijn er voor volwassenen lessen in surfen en het varen in een kielboot.

Inschrijven
Inschrijven voor alle activiteiten kan via de website www.wvop.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie