SVO na een afgeslagen aanval
SVO na een afgeslagen aanval An van 't Veer

sv Ouderkerk flitsend van start

26 september 2021 om 22:36 Sport Deel je nieuws

Voor de seizoensopening was Amsvorde in Amersfoort de tegenstander. De meegereisde supporters zagen de Ouderkerkers flitsend uit de startblokken komen en het eerste kwartier een prima partij op de grasmat leggen. Inderdaad, dit keer weer eens écht gras en het moet gezegd, dat SVO daar prima mee wist om te gaan.

SVO had er duidelijk zin in en vanaf minuut één werd Amsvorde met fris en aantrekkelijk voetbal onder druk gezet. Wat opviel was dat men elkaar vrij makkelijk wist te vinden en dat met vlot lopende combinaties het vijandelijk doel werd opgezocht. Het was de 8e minuut dat vanuit het middenveld door Roy la Grouw de linkervleugelaanvaller Durante Osman in stelling werd gebracht. Zijn inzet werd nog door de doelman van Amsvorde in eerste instantie gepareerd, maar de terugspringende bal werd keurig door Daan van Unen tegen de touwen gewerkt (0-1).

Kort daarna een 100% kans voor de mee opgekomen Ruben Kalkman, maar zijn kopbal miste jammerlijk doel.

Na deze wapenfeiten waarmee SVO dus duidelijk de boventoon voerde ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd, waarin het alle kanten op kon en dat deed de bal dan ook. Veel balverlies over en weer en regelmatig passes die niet aankwamen. Kortom een rommelig spelbeeld, terwijl de beide voorhoedes evenmin een vuist konden maken. Ruststand derhalve 0-1.

De tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. Gevaarlijk voor beide doelen werd het nauwelijks, op de laatste 10 minuten na. Amsvorde speelde intussen door een rode kaart met 10 man, maar wist in de slotfase tot driemaal toe keeper Dax de Wit op de proef te stellen. Maar telkens stond die zijn mannetje. Door een aanvallend Amsvorde kregen de voorwaartsen van SVO automatisch ook meer ruimte, maar wisten dat niet om te zetten in één of meerdere doelpunten.

Eindstand dus 0-1 en de drie punten konden mee in de tas naar Ouderkerk. Ook voor de nieuwe trainer Guido Licastro moet dat een goed gevoel hebben gegeven. Hij was in ieder geval tevreden over de motivatie en inzet van zijn spelers. Ze waren verder scherp in de duels Ook hij vond dat het eerste kwartier een uitstekende partij op de grasmat werd gelegd.

Volgende week zondag 3 oktober de eerste van een reeks van drie thuiswedstrijden en wel tegen VVZA ook uit Amersfoort.

Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie