SVO in de aanval
SVO in de aanval An van 't Veer

sv Ouderkerk herstelt zich knap

24 oktober 2021 om 22:30 Sport Deel je nieuws

Met de 0-4 nederlaag van twee weken terug nog vers in het geheugen kon sv Ouderkerk Zondag 1 een nieuwe zeperd niet gebruiken en dat gebeurde ook niet. Tegen PVC uit Utrecht werd het een knappe 4-2 thuisoverwinning.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Het was aftasten en voorzichtigheid troef. Tot de 12e minuut toen de PVC-verdediging in de fout ging en de bal bij Tijl Terleth belandde. Hij bediende Jerom Meester op maat en de 1-0 was een feit.

Het wedstrijdverloop speelde zich vervolgens vooral op het middenveld af waarbij Roy La Grouw zich als aanjager regelmatig onderscheidde. Hij zat kort op de tegenstander en wist bij balverovering de voorhoede regelmatig in stelling te brengen. Zijn vlammend afstandsschot in de 34e minuut had beter lot verdiend. De bal belandde op de vuisten van de PVC-goalie. De daarop volgende kopbal van Thijs de Dood ging net naast. Tien minuten later opnieuw een afstandsschot. Dit keer van Mitchel Melissen. Met een uiterste krachtsinspanning wist de PVC-sluitpost de bal tot corner te verwerken. Daardoor nog altijd een schamele 1-0 voorsprong, dat tevens de ruststand werd.

Volgens enkele trouwe supporters kon het nog alle kanten op en dat ging het na de thee ook. In de 57e minuut een uitval van PVC. Of het wel of niet buitenspel was blijft de vraag. De SVO-goalie Dax de Wit werd uiteindelijk keurig omspeeld (1-1).

Het zal toch niet….De linkervleugelaanvaller Durante Olsman gaf daar deze middag het antwoord op. In de 65e minuut wist hij na aangeven van de goed opgekomen Nana Appiah fraai te scoren.(2-1) In de 67e minuut was het wéér raak. De bal werd door een PVC-speler teruggespeeld op zijn keeper, maar Durante was er als de kippen bij om de goalie uiteindelijk de bal te ontfutselen. (3-1) Toen in de 79e minuut PVC er 3-2 van maakte (het zal toch niet….) was het wederom Durante die in dezelfde minuut gelijk het antwoord gaf. Met een prachtige dieptepas bereikte verdediger Tim Baas Durante op links en uiterst knap wist hij andermaal te scoren. Een onvervalste hattrick. Daarmee viel de wedstrijd definitief in het slot en was de overwinning binnen.(4-2)

Trainer Guido Licastro was na afloop een tevreden coach. Er is door mijn spelers gedreven en hard gewerkt. Met de motivatie zat het vanmiddag wel goed. Om daaraan toe te voegen: het beter benutten van de vele kansen is nog wel een dingetje. Daar gaan we aan werken.

Volgende week dus de streekderby tegen Abcoude uit.

Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie