Padellen met buddy.
Padellen met buddy. Padel Mate Club

Padel Mate Club houdt padelevenement voor mensen met verstandelijke beperking

8 februari 2023 om 09:00 Sport

AMSTELVEEN De Padel Mate Club houdt op zaterdag 18 februari het eerste padelevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen en omgeving. Het evenement “Padellen met Buddy’ vindt plaats in het gebouw van de Padel Mate Club aan Grutterij 1 in Amstelveen. Tijdens het evenement krijgen de deelnemers eerst een introductie van de sport door ervaren instructeurs, om vervolgens met elkaar een sportief toernooi te spelen.

De Padel Mate Club heeft in september 2022 de deuren geopend in Amstelveen. De club vindt het van belang dat padel voor iedereen toegankelijk is. Hierom is de club al vanaf het begin actief in het organiseren van diverse evenementen en activiteiten en het creëren van een community.

Padel is momenteel een van de snelst groeiende sporten, inmiddels zijn er ongeveer 237.608 spelers in Nederland. Desondanks is er nog weinig geregeld om mensen met een verstandelijke beperking ook deze sport te laten beoefenen. Padel Mate Club heeft haar roots in Spanje liggen waar overal en door iedereen gepadeld wordt. Eén van de visies van de club is om deze Spaanse beleving terug te laten komen bij de sport in Nederland. 

In dat kader vindt zaterdag 18 februari het ‘Padellen met Buddy’-evenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking en hun buddy. Doordat de sport nog niet echt aangeboden wordt aan deze doelgroep, krijgen de deelnemers eerst een introductie van de sport. “Deze introductie bestaat uit een uitleg van de sport en de basisbewegingen. Onze ervaren instructeurs kijken er naar uit om de spelers te begeleiden,” vertelt Gianni Rota, mede-eigenaar van Padel Mate Club. 

REGELS AANGEPAST

Maaike Boelen, één van de organisatoren, geeft aan dat de regels aangepast zullen worden zodat de sport toegankelijker wordt. “Padel is een snelle sport, waardoor het voor de deelnemers wat lastig kan zijn, daarom hebben wij ervoor gekozen om de snelheid eruit te halen door onder andere de bal zo vaak als nodig te laten stuiteren.” Hierdoor kan dus iedereen meedoen, ook deelnemers die nog nooit gepadeld hebben.

SAMEN MET BUDDY INSCHRIJVEN

‘Omdat je in een team van twee spelers speelt, is het de bedoeling dat deelnemers zich inschrijven samen met een buddy. Dit kan bijvoorbeeld een ouder, broer/zus of vriend/vriendin zijn,” licht Maaike Boelen toe. Maar ook als je geen buddy hebt, dan is dit geen probleem. De organisatie heeft meerdere ervaren spelers klaar staan die graag met deelnemers voor de overwinning willen strijden. 

‘De kosten hebben we gelukkig laag kunnen houden’, vertelt Maaike. ‘Voor slechts 6,50 euro per persoon (inclusief padel materiaal) kun je meedoen aan dit bijzondere evenement.” Deelnemen kan door middel van het sturen van een mailtje naar info@padelmateclub.nl.

De Padel Mate Club is sinds september 2022 operationeel en de club heeft nu al ruim vijfduizend mensen die deelnemen aan haar community. “Amstelveen heeft een sportieve bevolking en was vanaf het begin al erg enthousiast over onze nieuwe padel club”, vertelt Gustavo Rota, directeur en mede-eigenaar van Padel Mate Club. “Daarnaast hebben wij ook vanaf het begin veel steun gekregen van de gemeente Amstelveen en van AmstelveenSport.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie