Gino Hamel.
Gino Hamel. Aangeleverd

Ouderkerker Gino Hamel wint rolstoeltennis toernooi in Goirle

23 februari 2023 om 22:30 Sport

OUDERKERK In het afgelopen carnavalsweekend vond in Goirle het eerste rolstoeltoernooi van 2023 plaats dat onder de auspicien van de KNLTB werd georganiseerd. Gino Hamel (19 jaar) uit Ouderkerk aan de Amstel deed mee in zowel het enkelspel als het dubbelspel. 

In het enkelspel won Gino al zijn partijen en speelde hij in de finale tegen Bert Reinders uit Hardenberg. Met 6-3 en 6-0 als setstanden mocht Gino zich de terechte winnaar noemen en is hij naar de negende plaats van de Nederlandse ranglijst gestegen.

Gino speelde in het dubbelspel met oud-topschaatser Christijn Groeneveld uit Driemond. In de halve finale werd helaas verloren. In de strijd om de derde plaats moest gespeeld worden tegen  onder meer de nummer 5 van Nederland. Nadat de 1e set werd verloren met 4-6, volgde een 6-2 overwinning in de 2e set. De supertiebreak moest uitkomst bieden en na een spannende strijd (met 11 matchpoints!) werd het 15-13 voor Gino en Christijn. Op de Nederlandse dubbelranglijst is Gino terug te vinden op de negende plaats.

Half april in Raalte vindt het volgende toernooi plaats.

Gino is, op zijn weg naar de Paralympische Spelen in Los Angeles in 2028, te volgen op Instagram en Facebook. Ook is het altijd mogelijk om hem te sponsoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie