Tobias (l) met de Amerikaanse schaatser Jordan Stolz.
Tobias (l) met de Amerikaanse schaatser Jordan Stolz. Aangeleverd

Ouderkerker Tobias Elshof op de Zilveren Bal

13 maart 2023 om 16:21 Sport

OUDERKERK Schaatsen met en tegen Olympisch en Wereldkampioenen, hoe bijzonder is dat. Afgelopen woensdag vond De Zilveren Bal in Elfstedenhal in Leeuwarden plaats, het afsluitende toernooi van de wereldtop. Het is een spectaculaire show met drie schaatsers in één baan die strijden om de snelste tijd op de 100 meter, de meest pure sprintafstand. 

Nationale en internationale toppers waren hierbij aanwezig omdat het weekend ervoor de laatste wedstrijden in Heerenveen werden gereden. De Zilveren Bal is dan het afsluitende feestje van het seizoen met 36 deelnemers bij zowel de vrouwen als de heren. 

Tobias Elshof had een van de drie wildcards gekregen gezien zijn derde plek bij De Zilveren Bal Junioren de dag ervoor. In het speelveld met onder andere Jordan Stolz, Hein Otterspeer, Yuma Murakami, Bjorn Magnussen, Femke Kok, Erin Jackson, Miho Takagi, Michelle de Jong mocht hij meedoen. Het toernooi is een afvalrace waarbij de snelsten doorgaan; van 33 (ronde 1) naar 21 (ronde 2), naar 9 (ronde 3) naar de finale met drie deelnemers. Tobias reed in een uitverkocht stadion in de 7de rit tegen de winnaar van vorig jaar Bjorn Magnussen en reed hiermee de 33ste tijd met 10,37 (tevens een PR). Een mooi einde van het seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie