Charlie den Hertog legt aan voor de 2-0
Charlie den Hertog legt aan voor de 2-0 Rob van 't Veer

Sv Ouderkerk heeft geen kind aan FC Weesp

12 november 2023 om 22:06 Sport Deel je nieuws

Na twee mindere wedstrijden zou een overwinning voor Sv Ouderkerk meer dan welkom zijn.

Dat zou dan moeten gebeuren op Sportpark Papenlaan tegen de plaatselijke FC Weesp.

Zo op het eerste gezicht zou de wedstrijd voor het team van coach Hans Verhoogt geen probleem moeten zijn. Immers Weesp – vorig seizoen nog spelende in de tweede klasse – heeft het nu ook in de derde klasse erg lastig. De ploeg pakte nog geen punt en staat op dit moment dan ook stijf onderaan.

Bij Ouderkerk keerde centrumverdediger Roy La Grouw terug na een schorsing en pakte ook Senna Hamel (vorige week nog gelegenheidspits) zijn verdedigende taken naast Roy weer op. Daardoor kon Simon van Rens doorschuiven naar het middenveld, dat gelijk in handen was van SvO en dat praktisch de gehele wedstrijd ook zou blijven. Het was in de 4e minuut dat Daan van Unen de aanval opzette en rechtervleugelaanvaller Charlie den Hertog wist te bereiken. Diens voorzet was uitstekend en met een volley wist nota bene linkervleugelverdediger Ray-Jay Acheampong te scoren. Echt een prima aanval en een prachtig doelpunt. (1-0)

Met deze opsteker op zak was het daarna lekker voetballen voor de Ouderkerkers en door het povere spel van Weesp kregen ze daar alle gelegenheid voor. De ruimtes op met name het middenveld werden door SvO ten volle benut om van daaruit op te stomen richting het vijandelijke doel. En dat gebeurde met de regelmaat van de klok. Doelrijpe kansen genoeg, maar telkens bleek Jip van Wilsum, de goalie van Weesp, een sta-in-de-weg en wist hij zijn team met het nodige kunst- en vliegwerk op de been te houden.

Zo kon het gebeuren dat in de 39e minuut bij één van de spaarzame tegenaanvallen van Weesp de SvO-goalie Dax de Wit in een één-op-één situatie de bal net naast zag gaan. Ondanks het overwicht dus nog altijd een minimale voorsprong. In de 41e minuut zou die dan eindelijk verdubbelen. Bij opnieuw een vlot lopende aanval van SvO belandde de bal bij Daan, die vervolgens in het strafschopgebied met een fikse duw tegen de grond werd gewerkt. Penalty, waarvoor zich evenals vorige week Charlie meldde (miste toen). Dat liet hij niet nog eens gebeuren zodat met een 2-0 voorsprong de thee werd opgezocht.

De tweede helft hetzelfde beeld met SvO, dat het spel dicteerde en controle hield over de wedstrijd. Die werd in de 55e minuut definitief in het slot gegooid.

Dit keer was het Simon op rechts die de bal over de grond vóór het vijandelijk doel bracht. Daar was Daan er als de kippen bij. Hij speelde zich knap vrij en met een bekeken schot in de verre hoek wist hij te scoren. (3-0)

Het werd uiteindelijk 4-0 voor SvO. Vanuit het middenveld werd andermaal Charlie prima de vrije ruimte ingestuurd. Tot tweemaal toe leek hij de bal te gaan verliezen, maar zette op wilskracht goed door, waardoor uiteindelijk Sharief Toussaint ook deze middag zijn goaltje wist mee te pikken.

Volgende week zaterdag 18 november om 14.30 uur THUIS tegen SC Buitenveldert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie