Ouderkerk op jacht naar de bal
Ouderkerk op jacht naar de bal Minke Wiggerink

Sv Ouderkerk krijgt loon naar werken!

19 november 2023 om 14:51 Sport Deel je nieuws

Met een 2-0 overwinning op het bezoekende SC Buitenveldert deed Sv Ouderkerk goede zaken, maar gemakkelijk ging het niet.

Gelijk na het beginsignaal van scheidsrechter Henk-Jan Westland maakte Buitenveldert duidelijk waarvoor het naar Ouderkerk was gekomen. Na 30 seconden (!) was het de snelle Wilner Leijgraaff, die vanaf de rechterflank voorzette en zijn spits een dot van een scoringskans bood. Diens kopbal ging rakelings naast.

Nagenoeg de eerste helft dicteerde Buitenveldert – met de wind in de rug – het spel en kon Ouderkerk feitelijk niets anders doen dan de tegenstander tijdig op te vangen en zo veel mogelijk de voet dwars te zetten.

Coach Hans Verhoogt had zijn formatie daar min of meer ook op afgestemd en zijn team voorgehouden: zorg dat je dicht bij elkaar blijft en de ruimtes tussen de linies zo klein mogelijk houdt. Maar zorg er hoe dan ook voor dat je daarbij altijd één man meer hebt dan je tegenstander.

En zo kon het gebeuren dat Buitenveldert moeite had om deze ‘muur’ te slechten. En gebeurde dat dan toch dan wist de SvO-verdediging, met doelman Dax de Wit als betrouwbare sluitpost, telkens de klus te klaren.

Hoewel Ouderkerk het vooral druk had met verdedigen, had het in de 15e minuut toch zomaar op voorsprong kunnen komen. Een prima pass van middenvelder Mario Zanetti zette Daan van Unen vóór het vijandelijke doel. Hij wist de de doelman van Buitenveldert van zich af te schudden. Zijn inzet werd echter door een verdediger van de doellijn gehaald. Ruststand 0-0.

Na de thee eenzelfde spelbeeld met opnieuw een dominant Buitenveldert. Intussen waren de lichten rond het veld ontstoken, zodat het spaarzame publiek, dat de regen en wind trotseerde, goed kon zien dat het overwicht van de bezoekers na een uur spelen toch enigszins begon af te brokkelen en dat dat voor SvO mogelijkheden bood.

In de 74e minuut moest Dax nog wel gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Die viel daarop in dezelfde minuut aan de andere kant. 

Op rechts werd Charlie den Hertog aangespeeld en uit diens voorzet wist Daan uiterst knap te scoren. (1-0)

De vreugde leek van korte duur want nog geen minuut later scoorde Buitenveldert, maar mede op aangeven van Leo Houtkamp, de grensrechter van SvO, werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Buitenveldert ging hierna alsnog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar tevergeefs en het was opnieuw Charlie, die in de 88e minuut voor aan alle onzekerheid voor Ouderkerk een einde maakte. Het leek als voorzet bedoeld, maar de bal verdween, met de wind mee, fraai in het vijandelijke doel. (2-0)

Een prima overwinning. Een sterk collectief en een enorme werklust. Loon naar werken en coach Hans Verhoogt kon dat alleen maar beamen. 

Volgende week zaterdag 25 november om 14.30 uur UIT tegen SDOB (de huidige koploper) in Broek in Waterland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie