Durante Olsman voor SvO in gevecht om de bal.
Durante Olsman voor SvO in gevecht om de bal. Minke Wiggerink

Ouderkerk opnieuw gelijk tegen FC Almere

4 december 2023 om 11:08 Sport

OUDERKERK Afgelopen zaterdag kwam FC Almere uit Almere Haven op bezoek. Het werd een open wedstrijd, onder de prima leiding van scheidsrechter Ron van Dort, en met twee voetballende ploegen. Het spel golfde op en neer met de ene na de andere aanval op beide doelen.

Het tempo lag hoog en voor elke meter werd gestreden. Twee ploegen, die aan elkaar gewaagd waren en voor een aantrekkelijk schouwspel zorgden.

Enkele wapenfeiten uit de eerste helft. In de 16e minuut een kans voor SvO. Daan van Unen wist zich vrij te spelen en probeerde op links Durante Olsman te bereiken. De bal schoot iets te ver door, waardoor Stann Grosmann, de doelman van Almere, de inzet tot corner kon verwerken. Die leverde niets op.

In de 19e minuut was het Charlie den Hertog, die vanaf de rechterflank met een vlammend schot de Almeerder-doelman op de proef stelde. Die liet zich andermaal niet verrassen. Ook de kopbal daarna van Van Unen was een prooi voor hem.

Zoals gezegd: Het spel golfde op en neer. Bij de aanvallen van Almere was het voor Ouderkerk telkens oppassen geblazen. Een constante plaaggeest daarbij was hun aanvaller Tank Moumen. Hij was het ook die in de 35e minuut Zoe Visser in scoringspositie bracht. De SvO-keeper Dax de Wit wist knap zijn doel te verkleinen en zag de bal vervolgens net naast gaan. Rust 0-0.

WISSELS

Direct na de pauze bij SvO twee wissels. Daan (liesblessure) werd vervangen door Nick van Nieuwkerk en voor Dave Montijn (pijnlijke rug die weer opspeelde) kwam Jim Kleine Staarman in het veld.

Opnieuw twee op de aanval ingestelde ploegen. In de 55e minuut was het Durante Olsman, die op links op de rand van het strafschopgebied de Almeerse goalie op zijn weg vond. Durante kwam als winnaar uit de bus, maar zag zijn inzet van de doellijn gehaald.

Uit de daarop volgende corner wist de mee opgekomen Roy La Grouw in een melee van spelers echter wel te scoren (1-0). Vanzelfsprekend dat Almere hierna de druk opvoerde, waardoor het team van coach Hans Verhoogt alle zeilen moest bijzetten. Ook De Wit onderscheidde zich daarbij door in de 65e en 67e minuut tot tweemaal toe op knappe wijze redding te brengen.

In de 77e minuut moest ook hij het hoofd alsnog buigen. Het was Tank Moumen, die – na een prima combinatie binnen de zestien - met een bekeken schuiver de gelijkmaker liet aantekenen (1-1).

GELIJK

Het bleef hierna spannend, maar gescoord werd er niet meer. Invaller Nick van Nieuwkerk was daar nog het dichtst bij, maar zag zijn inzet op de paal uiteenspatten. Opnieuw voor Ouderkerk – evenals vorige week bij SDOB – dus een gelijkspel.

Coach Hans Verhoogt toonde zich tevreden over wat zijn team deze middag had laten zien. Hij vond het vanzelfsprekend jammer dat de 1-0 voorsprong niet kon worden vastgehouden en ook jammer, dat al in de rust noodgedwongen twee wissels moesten worden doorgevoerd. “We waren aan elkaar gewaagd.” Hans kon dan ook leven met het gelijke spel.

Komende zaterdag 9 december om 15.00 uur speelt Ouderkerk uit tegen FC Purmerend. Daarna is er de winterstop.

SV Ouderkerk staat op de vijfde plek in het klassement, met 16 punten uit 10 wedstrijden.

Bron: Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie