Gino in actie
Gino in actie Karin Hamel

Nationaal Talent in Ouderkerk

Tennis Deel je nieuws


Gino Hamel (16 jaar) is geboren en getogen in Ouderkerk aan de Amstel. Onlangs heeft Gino de status Nationaal Talent van de tennisbond KNLTB gekregen. Omdat hij is geboren met een beperking, en bijna niet meer kan lopen, tennist hij in een rolstoel. Gino is de enige rolstoel tennisser in Ouderkerk aan de Amstel.

Gino's grote droom is om mee te doen aan de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Om daar aan te kunnen deelnemen, traint Gino minimaal vier keer in de week. Hij traint zowel bij Tennis Club Ouderkerk met valide spelers, bij Arnolduspark in Hoofddorp en twee keer in de week bij voormalig Paralympisch kampioen Robin Ammerlaan. De laatste trainingen zijn nu nog in Valkenswaard, maar vanaf oktober 2019 zullen deze trainingen bij De Kegel in Amstelveen gaan plaats vinden.

Naast trainen is het deelnemen aan toernooien heel belangrijk. De afgelopen maanden heeft hij meegedaan aan toernooien in Nederland, maar ook in Belgie, Frankrijk en Duitsland. Dit heeft als resultaat gehad dat hij momenteel 18de staat op de wereldranglijst voor junioren (ITF ranking rollers). Het komende jaar zal hij nog veel meer toernooien in het buitenland gaan spelen. Zo gaat hij in oktober naar Turkije om daar een tweetal toernooien te spelen.

Je kan Gino, op zijn weg naar de Paralympische Spelen in Los Angeles, volgen op Facebook.  Ook is het altijd mogelijk om hem te sponsoren. 

advertentie
advertentie