Gino in actie.
Gino in actie. Johan Wolff | Aangeleverd

Ouderkerker Gino Hamel wint rolstoeltennis toernooi in Raalte

27 april 2023 om 11:00 Tennis

OUDERKERK Het afgelopen weekend vond in Raalte het KNLTB Rolstoeltennis Ranglijsttoernooi Het Noordelijk Open plaats. Gino Hamel (19 jaar) uit Ouderkerk aan de Amstel deed mee aan het enkelspel en het dubbelspel.

In het enkelspel deed Gino mee in de een na hoogste categorie, de Second Draw. Na zijn overwinning in de halve finale tegen Roy Scholten (6-3 5-7 6-4) moest hij het in de finale opnemen tegen Gert Dogger. Na een spannende wedstrijd, met setstanden 6-4 6-7 6-4, kon Gino zich de winnaar noemen. In de laatste vier toernooien heeft Gino het enkelspel in de Second Draw gewonnen. Vanaf nu zal hij zich bij een volgend toernooi in het enkelspel in de hoogste categorie inschrijven, de Main Draw.

In de dubbel had Gino zich samen met Christijn Groeneveld ingeschreven in de Main Draw. Dit ging minder goed en helaas moest zijn partner tijdens het toernooi afhaken.

Eind juni vind in Echt (Zuid-Limburg) het volgende toernooi plaats.

Gino is, op zijn weg naar de Paralympische Spelen in Los Angeles in 2028, te volgen op Instagram en Facebook. Ook is het nog altijd mogelijk om hem te sponsoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie