Kevin Nlandu heeft voor SvO de gelijkmaker gescoord 3-3
Kevin Nlandu heeft voor SvO de gelijkmaker gescoord 3-3 Minke Wiggerink

Sv Ouderkerk boekt een moeizame overwinning

12 februari 2024 om 16:20 Voetbal

OUDERKERK Voor sv Ouderkerk stond dit keer de uitwedstrijd tegen sv Hoofddorp Zaterdag 1 op het programma. Het team van coach Hans Verhoogt had wat recht te zetten, na de pijnlijke nederlaag vorige week tegen Amstelveen/Heemraad (1-6). Volgens Hans waren zijn mannen er klaar voor. Hij had er dan ook alle vertrouwen in. Dat vertrouwen werd vervolgens danig op de proef gesteld, want na exact een half uur keek zijn team al tegen een 0-3 achterstand aan.

Na wat plaagstootjes over en weer was het in de 16e minuut dat Hoofddorp wist te scoren. De defensie van Ouderkerk zag er niet goed uit (0-1). In de 25e minuut was aanvoerder Thijs de Dood met zijn kopbal uit een corner dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging rakelings over. Direct daarop liet Hoofddorp zien hoe het wél moest. Ook uit een corner en eveneens met een kopbal werd er door de tegenpartij gescoord (0-2). Ook dit doelpunt kon de SvO-verdediging zich aanrekenen.

Het werd voor Ouderkerk nóg pijnlijker. In de 29e minuut een aanval van Hoofddorp: vanaf de middenlijn werd de tegenstander vrije doorgang verleend en met een afstandsschot van circa 25 meter had doelman Dax de Wit opnieuw het nakijken (0-3).

TOT HIER

Ouderkerk moet toen hebben gedacht: Tot hier en niet verder en rechtte de rug.

In de 31e minuut een snel uitgevoerde aanval met Sharief Toussaint in de hoofdrol. Met een bekeken pass bereikte hij spits Daan van Unen, die de 1-3 liet aantekenen.

In de 37e minuut een vrije trap voor SvO op zo’n 25 meter van het vijandelijk doel. Anthony Voskuilen belastte zich daarmee en zag zijn schot door Roy La Grouw van richting veranderen en de aansluitingstreffer was daarmee een feit (2-3). La Grouw moest in de 40e minuut met een knieblessure de strijd staken en werd vervangen door Hidde Boonstra (een prima invalbeurt). Ruststand 2-3.

SvO was na de thee duidelijk de bovenliggende partij. De aanpassingen in de veldbezetting, die coach Hans Verhoogt had doorgevoerd, wierpen hun vruchten af. Het was Kevin Nlandu, die in de 64e minuut op links zijn tegenstander behendig uitspeelde en met een prima schot de gelijkmaker scoorde (3-3).

In de 65e minuut was het Toussaint, die zich opnieuw liet gelden. Hij slalomde door de Hoofddorper verdediging en zette vervolgens op knappe wijze zijn ploeg op voorsprong (4-3). Bij Hoofddorp raakte de pijp intussen aardig leeg en hadden diverse spelers moeite om het tempo bij te benen. SVO oogde fitter. Zo ook invaller Alexander Kok: met een geweldige rush bereikte hij met bal de achterlijn en stelde hij Toussaint in de gelegenheid andermaal te scoren en zodoende de overwinning definitief veilig te stellen (3-5).

Na afloop aan SvO-zijde alom tevreden gezichten, zo ook bij coach Hans Verhoogt. Het eerste halfuur vond hij echter allerbelabberdst, maar prees zijn mannen voor de wijze waarop zij zich, na de 0-3 achterstand, wisten te herpakken.

Volgende week is Ouderkerk vrij en daarna speelt de ploeg op zaterdag 24 februari om 14.30 uur uit tegen sv Marken.

Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie