De bal gaat hier net langs voor Ouderkerk.
De bal gaat hier net langs voor Ouderkerk. An van 't Veer

Sv Ouderkerk wint opnieuw, ondanks meerdere gezichten

28 oktober 2019 om 12:01 Voetbal

OUDERKERK Er leek geen vuiltje aan de lucht. Een 2-0 voorsprong met de rust en toch werkte Ouderkerk zich net als vorige week opnieuw in de nesten. Het trok uiteindelijk toch de overwinning over de streep (4-3).

Dit keer was asv UVV in en uit Utrecht de tegenstander op sportpark de Paperclip nabij Vleuten. Werkelijk een prachtig sportcomplex waarbij het voetbal dat UVV de eerste helft op de mat legde daar echter schril bij afstak. Bij de eerste en enige (!) UVV-aanval in de 24e minuut belandde de bal op de bovenkant van de lat. Dat was het wat UVV betreft. Ouderkerk legde met goed combinatiespel daarentegen de tegenstander volledig haar wil op. De ijverige en sterk spelende Tom Straver zag zijn kopbal in de 8e minuut op de paal belanden. Ook ging een kopbal van Ruben Kalkman in de 17e minuut net naast. In de 26e minuut was het raak. Mitchel Melissen deed het voorbereidende werk en Bart Muns rondde het af (1-0). In de 38e minuut stond wederom de paal een ruimere voorsprong in de weg. Die kwam er twee minuten later dan toch. Tom Straver legde met zijn hoofd de bal panklaar voor Mitchel Melissen en die wist daar wel raad mee (2-0). Dat was dus tevens de ruststand, maar gezien de krachtsverhoudingen had er veel meer in gezeten. Het beeld ontstaat dat de combinaties vaak te ver worden doorgevoerd en te weinig uit bijvoorbeeld de tweede lijn op doel wordt geschoten. Dat deed Desley Douglas nog wel in de 45e minuut. Zijn pegel spatte echter op de lat uiteen.

Na de rust was het spel van Ouderkerk ronduit teleurstellend en geen schim meer van voor de pauze. Coach Jules Pasteuning had daar ook geen verklaring voor. "Dat gebeurt ons wel vaker en daar maak ik me best wel zorgen over. De ruimtes onderling werden alsmaar groter waardoor men moeite had om elkaar te vinden. In het eerste bedrijf lukte dat wel. Dus een prima eerste helft en een dramatische tweede helft maar gelukkig drie punten", aldus Jules (en dat is lang geleden in een uitwedstrijd namelijk sinds 2 december 2018 met een 4-0 overwinning bij De Meer).

Het verdere scoreverloop deze zondagmiddag: 66e minuut UVV 2-1. 66e minuut Jay Day 3-1. 70e minuut UVV 3-2. 77e minuut Tom Straver 4-2. 81e minuut UVV 4-3. Onnodig spannend werd het dus weer. In de 89e minuut kroop Ouderkerk zelfs nog door het bekende oog van de naald, maar tot scoren kwam UVV gelukkig niet meer.