Jules Pasteuning
Jules Pasteuning Herman van Luijn

Hoofdtrainer sv Ouderkerk een tevreden man

Voetbal

OUDERKERK Hoofdtrainer sv Ouderkerk Jules Pasteuning kijkt terug op de eerste seizoenshelft. Afgelopen seizoen toen de selectie mindere resultaten boekte en Jules nog de tweede viool speelde achter Lex, liet hij ook zijn licht schijnen over het getoonde voetbal. Nu alles crescendo gaat met de huidige selectie komt Jules als verantwoordelijk hoofdtrainer wederom aan het woord.

Herman van Luijn

De winterstop is aanstaande en Jules evalueert de afgelopen twaalf wedstrijden. Met een zesde plaats (22 punten) op de ranglijst is Jules een tevreden man.

[Hoe gaat het?] Jules: "We spelen leuk voetbal en maken veel doelpunten vanuit ons eigen spel. Aan de andere kant geven we wel veel doelpunten onnodig weg. Het team maakt snel stappen vooruit, we hebben nu op dit moment al net zoveel doelpunten gemaakt als over het hele seizoen vorig jaar. We praten over een voltallige selectie, het tweede pakt waarschijnlijk wel een periodetitel (is nog afhankelijk van KNVB besluit). Het is voor sv. Ouderkerk zeker niet slecht dat er één selectie bestaat. Als je nu wilt voetballen bij een selectie dan moet je kiezen voor de zondag dat is een uitgemaakte zaak."

[HOOFDTRAINER] "Ik heb nu als hoofdtrainer de vrije hand, hoef niet te overleggen met een ander. Er komen nu patronen uit in de wedstrijd waar wij op trainen, wij hebben b.v. minder getraind op het verdedigen, dat zie je ook terug in de wedstrijd, maar ik ben er van overtuigd dat ook dat goed komt. Ik train zes weken lang op bepaalde onderdelen tot vervelens aan toe maar het is herhalen en herhalen."

[Ervaren speler?] "Ik mis (groot woord) een ervaren speler op het midden, het is af en toe nog wel wat onrustig, maar dat is een gegeven en ik moet het er mee doen het is niet anders. Ik ben zeer tevreden met de technische staf voor het 2 e is het goed dat Peter is gebleven en in mijn ogen gaat het zeer goed."

[JEUGD] "De A-junioren, ofwel de jongens onder 19, barst van het talent. Het zijn wel allemaal tweedejaar junioren, dus voordat die aansluiten bij de selectie duurt dat helaas nog even. Maar ik ben zeker van plan om de jeugd erbij te betrekken. Ze spelen op zondag dus ik krijg er weinig van mee en kan sporadisch kijken. Ook de onder 23 is dit seizoen goed opgezet met leuke tegenstanders, ik weet wel dat er een mooie lichting aankomt en vergeet niet dat de speler met de meeste spelminuten bij zondag 1 Bart Muns is, wel een A-junior."

[DOELSTELLING] "We moeten lekker meedraaien kijken waar we punten kunnen pakken. We zullen geen kampioen worden (periodetitel?) maar willen het menige tegenstander wel lastig maken. Al met al ben ik zeer tevreden over de eerste seizoenshelft. Nu lekker een paar weken rust, alle blessures laten genezen en in januari er weer vol tegenaan."

[WENS] "Namens de voltallige selectie en staf wens ik alle sv. Ouderkerk supporters een sportief en gezond 2020. En bedank alle trouwe supporters die ons uit en thuis steunen."

Afbeelding
advertentie