Afbeelding
Aangeleverd

Voetbaljeugd Ouderkerk per boot naar derby in Abcoude: ‘Tradities zijn er om in ere te houden’

11 oktober 2022 om 11:53 Voetbal

OUDERKERK JO10-2 van SV Ouderkerk moest zaterdag 8 oktober aantreden tegen FC Abcoude. Vroeger, de goede ouwe tijd van pa, was het traditie om naar de uitwedstrijd tegen Abcoude, in plaats van per fiets, per boot te gaan. Nu, jaren later, wil de voetbalclub de jeugd graag kennis laten maken met deze ‘stikstofcrisis-proof’ traditie. Het zonnetje scheen, nauwelijks wind en gespannen gezichtjes. Vanaf de Bindelwijk voer zaterdag rond de klok van 11 uur de boot De Stek, onder toeziend oog van de trainer Teun Kouwenhoven, richting Abcoude.

Tijdens de boottocht over de Bullewijk en de Holendrecht werd moed ingezongen en de tactiek besproken. Halverwege de tocht was het hoog tijd voor een tussenstop. Met dank aan tante Ans & ome Henk Leurs van restaurant de Voetangel werd er genoten van de Koek & Zopie, limo en een kopje koffie voor de trainer.

Veilig en vol adrenaline kwamen de mannen aan bij FC Abcoude. De eerste twee partjes ging het gelijk op. In het derde partje zette FC Abcoude iets meer druk en kwam SV Ouderkerk op een achterstand. In het vierde partje had de Ouderkerk-keeper een paar mooie reddingen en werd de gelijkmaker gescoord. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam de limo-kick van tante Ans naar boven en maakte SV Ouderkerk in de laatste minuut het winnende doelpunt: 4-5. “Trots liepen de mannen het veld af. Een reis en een overwinning om nooit meer te vergeten. De mannen zetten de traditie voort”, aldus trainer Teun Kouwenhoven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie