De bal zal tegen de lat belanden. Inzet Roy La Grouw.
De bal zal tegen de lat belanden. Inzet Roy La Grouw. Rob van 't Veer

SVO-Zondag 1 met goed gevoel winterstop in

12 december 2022 om 11:31 Voetbal

OUDERKERK SVO-zondag maakte geen misstap en wist ook de laatste wedstrijd vóór de winterstop thuis tegen v.v. SVH uit Den Haag in winst om te zetten. Het werd een 4-1 overwinning.

Ook nu weer – net als vorige week tegen FC Aalsmeer – een flitsende start mét een doelpunt. Spits Charlie den Hertog was uitgeweken naar rechts en met een prima voorzet wist hij Durante Olsman te bereiken. Al koppend, waarbij de bal nog licht getoucheerd werd door de SVH-doelman, was de 1-0 een feit. Dat alles in de 6e minuut.

In de 12e minuut een vrije trap voor de Ouderkerkers even buiten de zestien. Simon van Rens, nota bene één van de centrale verdedigers bij SVO, was mee opgekomen en werd op de linkerflank bediend. Zijn voorzet was op maat voor Quinten Drupsteen, die knap wist te scoren. (2-0)

Daarna legio kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar telkens net niet of stond Annas El Makkaoui – de doelman van SVH – in de weg. Zoals in de 27e minuut toen Durante oog-in-oog met hem kwam te staan, maar ook in de 41e minuut toen de bal uit een vrije trap van Jim Klein Staarman door de goalie met zijn vingertoppen net over het doel kon worden gewerkt. De daarop volgende corner leverde niets op.

Een goede eerste helft van SVO maar de score had net zo goed hoger kunnen uitvallen. Aan de andere kant moest goalie Dax de Wit slechts sporadisch in actie komen en dat ging hem goed af. Ruststand derhalve 2-0.

Na de thee een iets mindere tweede helft aan Ouderkerker zijde, maar SVH wist daar nauwelijks van te profiteren. Sterker nog: in de 65e minuut een één-tweetje tussen Quinten en Charlie, waarna laatstgenoemde ook nu weer zijn goaltje meepikte. (3-0)

En amper drie minuten later was het de beurt aan Quinten zelf. Hem werd door de tegenstander alle gelegenheid gegund om aan te leggen om met een prima schuiver in de rechter benedenhoek de 4-0 aan te tekenen. Zijn tweede van de middag.

SVH kon weliswaar niet echt potten breken, maar hun spaarzame uitvallen waren toch niet geheel van gevaar ontbloot. In de 72e minuut werd de spreekwoordelijke eer voor de Hagenezen gered. (4-1)

Dat was ook de eindstand ook al omdat kort daarvoor Roy La Grouw – uit een corner van Durante – leek te gaan scoren door de bal in ene op z’n pantoffel te nemen, maar zag die uiteenspatten tegen de lat. Het laatste wapenfeit was voor Durante die vlak vóór het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bas de Wit met een afstandsschot de paal trof.

Met een totaal van 25 punten (8x winst, 1x gelijk en slechts 1x verlies) heeft SVO-Zondag 1 de tweede plek op de ranglijst voorlopig stevig in handen. Lijstaanvoerder is FC Abcoude met 30 punten.

Met een goed gevoel gaan de Ouderkerkers dan ook de winterstop in.

Op 22 januari 2023 wordt de competitie hervat. Dan opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen PVC uit Utrecht.

Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie