sv Ouderkerk JO15-1 zondag
sv Ouderkerk JO15-1 zondag René Middag

Sv Ouderkerk JO15-1 kampioen: ‘hilarische en historische wedstrijd’

30 mei 2023 om 13:25 Voetbal

OUDERKERK De jongens in het JO15-1 team van SV Ouderkerk beleefden maandag Tweede Pinksterdag een bijzondere ‘hilarische en historische’ wedstrijd. Het team had nog één wedstrijd te winnen om kampioen van de poule te worden, maar dat werd toch nog wel even spannend...

Ouder Mariska Nieuwendijk:  ”Als ouders waren wij natuurlijk vol vertrouwen, niet onterecht aangezien de tegenstander vorige week nog met 15-3 verloren had en in de onderste regionen van de poule stond. De alcoholvrije champagne was ingeslagen, de medailles en de patat in de kantine vast besteld, het kampioens-spandoek vast opgehangen en alle ouders, opa’s en oma’s opgetrommeld. De fotograaf uit bed gebeld, zelfs het eerste elftal bleef er bijna voor thuis. 

De wedstrijd startte lekker sportief en gezond fel. SDZ zou zich echt niet zomaar gewonnen geven. sv Ouderkerk moest er wel voor werken. De teleurstelling over het eerste tegendoelpunt was natuurlijk groot maar dit zou wellicht toch net de motivatie geven om de 14-15-jarigen een tandje bij te laten zetten. “Toen echter ook het tweede doelpunt tegen geïncasseerd moest worden werden wij als ouders toch een tikje benauwd. Moesten de uitroeptekens op het spandoek veranderd worden in vraagtekens? Moest de champagne de kast in voor oud en nieuw?”

FOUTJE BEDANKT

Mariska: “In de rust heerste er wat onrust, op het veld maar ook vooral onder de ouders. Klopt dit wel? Zijn de spelerskaarten gecheckt? Dan gebeurt er iets wat volgens ons nog nooit gebeurd is: dankzij een gesprekje van de spelers onderling blijkt dat ze tegen het verkeerde team staan te spelen”, zo vertelt ze resoluut. Het juiste team staat op veld 2 tegen een ander team van sv Ouderkerk te spelen.

HILARISCH EN HISTORISCH

Beiden scheidsrechters overleggen en besluiten om de wedstrijden allebei opnieuw of overnieuw, wat is het juiste woord in deze, te laten spelen. Spelers en ouders halen opgelucht adem maar belangrijker; de jongens gaan er ook deze keer vol enthousiasme in. En dat is niet het enige wat er in gaat; het ene na het andere doelpunt valt dit keer voor sv Ouderkerk. De eindstand is uiteindelijk 8-0 in het voordeel van sv Ouderkerk.

De gedroomde stand voor een laatste wedstrijd van het seizoen, waarin het kampioenschap wordt beslist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie