Wethouder Frequin (Sport, VVD) met het ‘Bord met Kernwaarden’ voor de deelnemers en directie (links van Frequin) van De Pionier. Rechts in Ajax tenue: Amber Wuring (programmabegeleding van de Ajax Foundation).
Wethouder Frequin (Sport, VVD) met het ‘Bord met Kernwaarden’ voor de deelnemers en directie (links van Frequin) van De Pionier. Rechts in Ajax tenue: Amber Wuring (programmabegeleding van de Ajax Foundation). Henk Peter Blok

Ajax-clinicdag op de Pionier: ‘niveau van de spelers viel op’

10 juli 2023 om 18:17 Voetbal

DUIVENDRECHT De Ajax Foundation was donderdag 6 juli op bezoek bij de school voor speciaal onderwijs De Pionier in Duivendrecht. In overleg met de gemeente Ouder-Amstel en buurtsportcoach Iris Nijkamp (Coherente) worden dit kalenderjaar alle basisscholen in Ouder-Amstel bezocht. Zo was de Ajax Foundation reeds met haar programma actief op de A. Bekemaschool (Duivendrecht) en Het Kofschip (Ouderkerk). 

De andere scholen volgen na de zomer. Het programma kent een aantal vaste onderdelen. In het aanbod aan de kinderen van De Pionier hebben alle klassen de lessen normen en waarden gehad, de Gezond & Fit les en een voetbalclinic. Bij de voetbalclinic viel het hoge niveau van de spelers op. Navraag op school leerde dat vooral op vrijdagmiddag actief gevoetbald wordt op De Pionier. De lessen en de voetbalclinic werden deze dag begeleid door de professionele trainers van de Foundation.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie