De Jeugd had het zwaar op het strand
De Jeugd had het zwaar op het strand Hans Steekers

Groenewegen wint 10e Ouderkerker Cross

25 november 2019 om 09:19 Wielrennen Deel je nieuws

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – De 10e Ouderkerker Cross kende afgelopen zondag een bijzonder fraaie jubileumeditie met opnieuw Dylan Groenewegen als waardige winnaar. In het hoofdnummer wist de sprinter van Jumbo - Visma die niet alleen Touretappes kan winnen, maar ook op de crossfiets goed uit de voeten kan - opnieuw af te rekenen met thuisrijder Victor Broex. Naast deze winnaar van het slotnummer waren er alleen maar sterke winnaars te noteren: de vele zandpassages langs de Ouderkerker Plas maakten de koers zwaar en technisch.

Opnieuw stonden heel veel deelnemers aan de start Ouderkerkerplasgebied. Het weer was heerlijk: mooi droog en veel zand, heel veel zand. Dat leverde wel spectaculaire beelden op: het doorkruisen van het zand vergt veel stuurmanskunst.

In acht categorieën – van jong tot oud -  werd er gekoerst en de thuisrijders van Wielervereniging De Amstel deden het opnieuw erg goed. In alle wedstrijden stonden er één of meer thuisrijders op het podium. Rosan Koper was de snelste dame, terwijl de jonge talentvolle sportman Jelle Boonstra  uit Ouderkerk de Nieuwelingenwedstrijd naar zijn hand zette. Hij had eerst nog wat te duchten van zijn clubgenoot Michiel Mouris maar uiteindelijk wist hij ruim te winnen. In de Mastersklasse (45+) moesten de Amstelrenners opnieuw het hoofd buigen voor andere: John Behrens was de winnaar voor Haarlemmer Ron Vroom. De Amstelrenners moesten het doen met de derde plaats van Caspar Hermans.
Er was ook een Funklasse wedstrijd voor senioren. Deze werd gewonnen door de sterke Jeroen van Maanen, voor Tim Schreurs, Guido Coers en Gijs de Nooij, waarbij Julia Evers de snelste dame was.

Het hoofdnummer van de Junioren en Eliterenners is altijd het slotstuk. Een sterk en groot deelnemersveld van 80 mannen met daarbij dus ook een paar profs als Dylan Groenewegen en Nils Eekhoff van Sunweb. Allemaal renners die de veldrit als prima overwintering zien. Net als vorig jaar was Groenewegen de sterkste. Vooral op het strand wist Groenewegen beter door te ploegen waardoor zijn naaste concurrenten, de Noordhollander Wesley Damiaans en de Ouderkerkers Victor Broex en Niek Voogt, op achterstand kwamen. Groenewegen maakte geen fouten en reed onverstoorbaar naar de zesde zege in de Ouderkerker Cross. Broex moest nog twee keer van fiets wisselen, maar wist toch nog de 2e plaats (net als vorig jaar) te bemachtigen. Damiaans werd 3e, Niek Voogt 4e en Amstelvener Koos Jeroen Kers 5e.. In de top-10 eindigden ook nog Amstelrenners Sander Boerkamp en Wessel Mouris.
Het was weer een geslaagde Ouderkerker Cross en met opnieuw een recordaantal deelnemers kan de organisatie met trots terugkijken op een prachtig evenement, met een snel een technisch parcours. Alle deelnemers genoten van het mooie Ouderkerkerplasgebied, met dank aan Groengebied Amstelland.

Jelle Boonstra was  de winnaar bij de Nieuwelingen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie