Wessel Mouris won na een spannende wedstrijd. Victor Broex en Viego Tijssen werden tweede en derde.
Wessel Mouris won na een spannende wedstrijd. Victor Broex en Viego Tijssen werden tweede en derde. Dick Visser

Wessel Mouris wint zware strijd in Ouderkerker Cross

20 november 2023 om 10:45 Wielrennen

OUDERKERK De dertiende editie van de Ouderkerker Cross is zondag verreden onder winderige maar wel droge omstandigheden. Wessel Mouris won na een spannende wedstrijd voor Victor Broex en Viego Tijssen werd derde.

Wielervereniging De Amstel organiseerde met veel vrijwilligers een spectaculair evenement langs de Ouderkerkerplas. Start en finish was ter hoogte van de horecagelegenheid Aan de Plas.

Na de vele regen van de afgelopen weken was het weer – ondanks de harde wind - aangenaam voor renners en toeschouwers. Er kwamen een kleine 250 deelnemers uit de wijde regio op de cross af in verschillende categorieën. De cycle-cross is de laatste jaren onveranderlijk populair en zeker op zo’n mooi en uitdagend parcours van drie kilometer in het Ouderkerkerplasgebied.

WINNAARS

De dag begon met de Jeugd A, B en C met respectievelijk Jonathan Kool,  de Nederlands kampioene Cheyenne van der Meer en Wessel van Kesteren als winnaars. In de 45-plus klasse wist de in Nederland wonende Amerikaan John Behrends de zege te pakken. Hij bleef zijn clubgenoot van De Amstel Michael Breedt ruim voor. In de Dames-klasse ook een Amstel- zege, en wel voor de Ouderkerkse Renée van Hout. Tenslotte was de Zuid-Hollander Roy Tetteroo de sterkste van de categorie Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar). De slotkoers is altijd het hoofdprogramma en dat ging om de “Grote Prijs Wim Jansen”, naar de vorig jaar overleden Ouderkerkse grondlegger van de cross. 

Wessel Mouris was vorig jaar derde achter Victor Broex (toen tweede) en de winnaar Dylan Groenewegen. Groenewegen was nu alleen als toeschouwer aanwezig. Mouris zette vanuit het vertrek de achtervolging in op de op kop gestarte Broex en achterhaalde hem in de tweede van zeven ronden. Broex maakte een paar foutjes en moest Mouris even laten gaan. Kwam daarna bijna terug en moest de onverstoorbare Mouris toch weer laten weglopen. Ondanks dat het verschil nooit meer dan een seconde of vijftien werd wist Mouris soeverein te winnen. Viego Tijssen kwam vanuit het achterveld opzetten, maar kon de eerste twee zeker niet bedreigen. Toch een knappe derde plaats. Drie renners van de organiserende vereniging op het podium. Met een mooi podium en een dag zonder wanklank staat wel vast dat volgend jaar in november de 14e editie gaat plaatsvinden.

Er moest veel door het zand gereden worden
De start in het zand was lastig.
Afbeelding
Wessel Mouris, winnaar
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie