Afbeelding
Pixabay

Poëziefestival in De Kleine Kerk met thema ´Ongehoord´

21 maart 2019 om 07:30 Uit-cultuur/nieuws

DUIVENDRECHT De Kleine Kerk in Duivendrecht staat donderdag 21 maart vanaf 19.30 uur in het teken van de 8ste editie van het jaarlijkse Poëziefestival. Het thema van het festival is dit keer ''Ongehoord'.


Het thema kan op veel manieren uitgewerkt worden: scabreuze teksten of gedichten die zelden of nooit gehoord worden of nooit gepubliceerd zijn, maar ook gedichten waarvan de inhoud aangeeft dat de dichter zich niet gehoord voelt of waaruit het onvermogen of onwil tot communiceren blijkt.

Er is door de Poëziegroep van De Kleine Kerk een hele reeks gedichten uitgekozen waarin deze verschillende aspecten naar voren komen. Leden van de Poëziegroep zullen deze gedichten voorlezen en met beelden en muziek zal het thema worden omlijst en versterkt.


In het eerste deel van de avond zal er aandacht zijn voor het ontstaan van een gedicht. Onder de titel “waarom zeg je niet gewoon wat je bedoelt” zullen we dichters horen uitleggen hoe een gedicht ontstaat en waarom een gedicht iets anders is dan een gecodeerde zakelijke boodschap.

Dichten is een soms moeilijk proces van spelen met klanken en woorden, schrappen en herlezen. ‘Dichten is met taal om zaken heen cirkelen die zich niet eerder in taal lieten vangen’. Een gedicht wil een lezer raken en zichtbaar maken wat de lezer soms moeilijk zelf onder woorden kan brengen.


Het poëziefestival begint donderdag om 19.30 uur met de inloop in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129 in Duivendrecht. De entree bedraagt 15 euro, inclusief consumpties. Rond 22.30 uur wordt de avond besloten met een hapje en een drankje. Ook deze keer is de heer Jimmink van de gelijknamige boekhandel aanwezig met boeken en vooral poëziebundels.

Kaartverkoop: aan de zaal (nu ook pinbetaling mogelijk). Reserveren kan via: www.stichtingkleinoot.nl. Voor meer informatie: Gerie Bouman, 020-416.0181.

advertentie
advertentie